Intel i3/i5/i7 Soket 1156 anakart mağduriyeti

O pentium 1150 soket için.
LGA 1150 olsun doğru lga 776 çıkarması saçma olur pentium 20 yıla özel 1156 da çıkarsa ölür mü koca intel'e dokunur mu 6 bacak?
Bak bu örneği vermen iyi oldu. Şu anda G3258, 198TL ona uygun anakart ise 143TL. İşlemciye biraz overclock yapsan (technopat'ın buna uygun rehberi mevcut) gidip atıyorum i5 750 yada i7 870 almaktansa bu bu iki parçayı alıp kullanabilirsin. Bu parçalar daha yüksek performans sağlar oyunlarda ve günlük yaptığın işlerde. RAM'lerin muhtemelen DDR3 1333MHz ve ekran kartını bu parçalara sorunsuzca takarsın.
Mesela anakart almak değil sök tak bir sürü sıkıntı benim anakartım gayet iyi.
16 GB ddr3 bellek, pCI 2.0 x16 falan filan yeni anakart alsam çöpe atmış olacağım, eski günah günah :)

Son düzenleyen: Moderatör:
6 yıldır lga 1156 soket kullanıyorum.
Diğerleri ile pek bi farkı yok gibi. Benim için tek sorun lga 1156 soketinin nadir bulunması. Bu durumda yükseltme yaparken aşırı şekilde zora sokuyor.

Böyle bir başlıkla karşılaşmak güzel. 1156 kullanıcılıarının nesli tükendi sanıyordum :D

İstek maili yazdım. Bakalım ne diyecekler.

2002 yılında Athlon XP 2000+(1.8Ghz) işlemcili FX 5200 Nvidia ekran kartlı masaüstü sistemim vardı.
2010 yılında Asus K52JK laptop aldım. (i5 430m Ati HD5145)
2016 yılında Athlon X4 860K RX 460 2GB sistemim var.
2 senede bir yükseltmek yerine sistemi çöp olana kadar kullanıp ederine elden çıkarıp komple yeni sistem alıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilmem ama teknolojik nesil çok hızlı değişiyor bence en mantıklısı bu.

2002 yılında Athlon XP 2000+(1.8Ghz) işlemcili FX 5200 Nvidia ekran kartlı masaüstü sistemim vardı.
2010 yılında Asus K52JK laptop aldım. (i5 430m Ati HD5145)
2016 yılında Athlon X4 860K RX 460 2GB sistemim var.
2 senede bir yükseltmek yerine sistemi çöp olana kadar kullanıp ederine elden çıkarıp komple yeni sistem alıyorum. Doğru mu yapıyorum yanlış mı bilmem ama teknolojik nesil çok hızlı değişiyor bence en mantıklısı bu.

Şahsen bende elimdeki ürünleri son raddesine kadar kullanan biriyim. Hele ki konu teknoloji olunca her çıkan ürene ayak uydurmaya kalksak 4-5 aya bir birşeyler değiştirmemiz lazım, cebimizde ekmek alacak paramız olmaz. :D

Merhaba benim bir sorunum var yaklaşık 6- 7 yıldır ( aldığım tarihi tam bilmiyorum) kullandığım bir bilgisayar var 5 gün önce ekran kartı yandı yeni ekran kartı almak istiyorum bahane bulmuşken en güncel yeni nesil alayım diyorum ; fakat hiç bu konuda bilgim olmadığı için ne yapmalıyım diye vatan bilgisayarda yetkili bir tekniker ile konuştum bana alacağın ekran kartının anakart ile sıkıntıya düşebileceğini yeni anakart değiştirmem gerekebileceği , + soket uyumlu olmassa yeni işlemci almamın da gerekli olacağını söyledi. Şimdi bu ekran kartı için komple yeni sistem mi toplamam gerekiyor ben işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapacağımı bilemedim. Teşekkürler .
Bu arada ,sistemim şöyle :
İntel Core i5 650 - 3,20 GHZ
Anakart : ECS H55H-CM /// LGA 1156/Socket H CPU socket
Bellek : 4 GB dual channel ( 2x2 ) DDR3... Anakart 4 slot en fazla 16 gb olacak şekilde en yüksek 1333 Mhz.
Güç kaynağı : Belson JL-400 300 watt

Islemci-Anakart degistirmek zorundasiniz diye bir sey yok. Vatana danışmayın böyle konuları. Anakartiniz ve islemcinizde bir arizalanma durumu olmadiysa yeni ekran karti kullanabilirsiniz fakat guc kaynagi problem çıkartabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Islemci-Anakart degistirmek zorundasiniz diye bir sey yok. Vatana danışmayın böyle konuları. Anakartiniz ve islemcinizde bir arizalanma durumu olmadiysa yeni ekran karti kullanabilirsiniz fakat guc kaynagi problem çıkartabilir. Daha ayrıntılı yardım alabilmek için masaüstü bilgisayar bölümüne yeni konu açın.

Ben bugün oradaki yetkiliyle konuşana kadar aklımda sadece güç kaynağını ve belkide daha geniş hacimli bir kasa almayı düşünüyordum ama bugün bayağı bir kafam karışmıştı. Teşekkürler sağolun.
Bu arada yeni üye olduğum için sanırsam konu açamıyorum :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı