Intel i3 ve GT840 Tabanlı Dizüstü Sistem Donanım Yükseltme

alpayguzbey

Hectopat
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler;
Laptopumda donanım yükseltmesi yapmak istiyorum.
Şuan ki özelliklerim:
  • i3 2.50 ghz
  • 4 gb 1333 ram
  • 4 gb nvidia gt 840 ekran kartı
  • 500 gb hdd

Bana kalırsa bellek yuvasının diğerine 8 gb bellek daha koyup 12 gb yapmak. Ama sizin daha iyi önerileriniz varsa dinleyebilirim. Bellek için önerebileceğiniz bir model var mıdır? Bir link atabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın. Bu konu yüzünden ceza almışım. Ama hangi nedenden aldığımı daha bilmiyorum. Yetkililere mesajda attım daha geri dönüş yapılmadı @Recep Baltaş @Ali Güngör @Silinen üye @MF @NorthernsKnight . Neyse konumuza dönelim biz. İşlemci yuvasından çıkarılıyor. İşlemciyi ileriki günlerde i7 ye yükseltmeyi düşündüm. Fakat önceliğim belleği 12 gb yapmaktı. Neden 12 gb yerine 8 gb'ı öneriyorsunuz? @Erkan Çevik Ve ayriyetten DVD'yi söküp yerine SSD takmayı düşünüyorum. Ama öncelikle RAM için Önerebileceğiniz bir model var mıdır? Link olursa daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

@Erkan Çevik

Yardım edecek birisi var mıdır acaba? Yoksa konuyu kilitleyelim. Başka bir yerden destek almaya çalışırım. @Erkan Çevik @Silinen üye

Sistem ve genel kullanıcı beklentileri için 12 GB fazla olduğu için gerek yok. İstiyorsan hala, öncelikle mevcut ram parça numarasını ya da özelliklerini belirt.

SSD ya da başka bir parça takabilirsin ama garantin gidebilir, sanırım Casper'ın vardı bu nedenle garantisini özellikle bozma derim.

İşlemci upgrade'i yapılabilir ama BIOS izin vermez ise kullamazsın.

Casper olduğu için başka yerden uygun BIOS da büyük ihtimalle bulamazsın şayet sıkıntı çıkarırsa. Casper'a danışabilirsin.

Öte yandan işlemciler güncel işlemcilerden olacaklarından fiyatları da yüksek olacaktır, yani uğraş öncesi fiyat araştırması yapıp, OK ise devam etmek daha doğru olur.

LİNK Cpu-z den rapor aldım. 1333 mhz hızında bellek var. Bana 8 gb bellekte yeter ama ilerisi için düşünüyorum ben. İleride bir daha yükseltme yapmak istemiyorum. Yapmışken tam yapıyım istedim.

Önce belleği yükseltirsem sonra SSD takmayı düşünüyorum. Garantisini zaten önceden bozulmuştu. Dual Boot yaparak Macintosh ve W8 yüklemiştim. Bunun için Macintosh içinde yedek olarak yeni bir bölüm oluşturmuştum. O sırada harddiskim dinamik disk oldu. Ve birdaha açamamıştım. Bir yakınım var teknik servis. Ona götürdüm oda içini açmış. Benimde işime geldi. Sıkıntı çıkarsa götürürüm ona.

Aynı marka modelin i7 ve 18 gb bellekli olan modeli var. Bu Casper farklı bios kullanmaz diye düşünüyorum.

İşlemci fiyatlarına bakmıştım önceden ama 1 ay önceydi sanırım. Bu arada işlemciyi yakınımdan almayı düşünüyorum. O toptancıdan filan buluyormuş. Alıcağım zaman ona söylemeyi düşünüyorum. Ama i7 işlemcinin bile farklı modelleri var. Fiyat önemli değil. Notebook işlemcisi olarak önerebileceğiniz bir model var mıdır?

Ekran Alıntısı3.JPG
Ekran Alıntısı2.JPG
Ekran Alıntısı1.JPG
Ekran Alıntısı4.JPG
Ekran Alıntısı.JPG

Burada i5 resmi var adı da i5 diye görünüyor ama aslında i3.

İşlemcin 4100m değil mi?
Chipseti yanlış göstermiş cpuz? Üretici sayfasından model özelliklere bakar mısın HM86 mı diye?

Dediğim şekildeyse liste bu şekilde: ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

Ancak senin işlemci TDPsi 37W.
47W ya da 57W lık işlemciler daha fazla ısı yayacaklarından sistemin soğutması yetersiz kalır ve ek olarak bunlar daha fazla enerji kullanacaklarından laptop adaptörünü de duruma göre daha yüksek güçlü olanla yenilemen gerekir yani onları değerlendirmeye katma, kullanamazsın. Bence i5ler daha tatlı ama tercih ve para senin.

Tekrarlıyorum, BIOS kısmı sana ait, bunlar kağıt üzerinde uyar ama BIOS sıkıntı yaparsa patlarsın.

RAM olarak da DDR3L yani düşük voltajlı, 1600Mhz CLsi 11 olan bir ürün kullanabilirsin.

O zaman dediğiniz gibi i5 i tercih etmeliyim. Şuan ki Ram hızım 1333. 1600 alırsam sıkıntı çıkar diye düşünmüştüm. Eğer ikisi arasında sıkıntı çıkmazsa en kısa sürede bellek siparişini veriyim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı