Intel i3 vs AMD Ryzen 3 1200

Ryzen 1700x kullanıcısı olarak pişman oldum diyebilirim, nedeni ise ekran kartları aynı ama işlemcisi 3770 veya 4790 olan bir bilgisayardan yaklaşık olarak oynadığımız oyuna göre +100 pfs az alıyorum.

Ryzen 1700x kullanıcısı olarak pişman oldum diyebilirim, nedeni ise ekran kartları aynı ama işlemcisi 3770 veya 4790 olan bir bilgisayardan yaklaşık olarak oynadığımız oyuna göre +100 pfs az alıyorum.
Güzel saçmaladın hayırlı olsun. GTX 1080'den GTX 1070'e 100 FPS fark etmez iken 1700X ile 3770 ve 4790 arasında 100 FPS fark eder dedin.

Artık FX serisindeki gibi rezalet bir tek çekirdek performansı yok ancak hala Intel gerisinde bir AMD var tek çekirdekte. R3 1200 ise I3 7100'den hem oyun hem de saf performans açısından daha iyi bir işlemci. Özellikle yeni nesil oyunlarda. Alt seviye işlemcilerdeki FPS farkları ise iki firma arasında üst seviye işlemcilerine oranla daha az.

Fark eder demiyorum fark ediyor diyorum. İstiyorsanız knight online oyununda görsel olarak paylaşım yapabilirim.
Neden oyun ryzen için optimize edilmemiş demek yerine hemen işlemciye çamur atıyorsun? Güncel bir oyunda kıyasladığın işlemcilerle tekrar kıyaslar mısın?

Neden oyun ryzen için optimize edilmemiş demek yerine hemen işlemciye çamur atıyorsun? Güncel bir oyunda kıyasladığın işlemcilerle tekrar kıyaslar mısın?

Sen bir giysi üretiyorsun, hiç bir insan bedenine uymuyor, diyorsun ki bundan sonra doğan insanlar için üretim yaptım.

Knight Online'ı bir Benchmark olarak mı kullanıyorsunuz?
Ben oynadığım oyundan değer biçtim. Aradaki farkı görüp hüsrana uğradım. Çoklu çekirdek daha performanslı, ileriye dönük olur deniliyor, şuda unutulmamalı her 6 ayda bir teknoloji yenileniyor, şuan vereceğin para ile 6 ay daha beklenirse daha performanslı sistem dizilir.

Sen bir giysi üretiyorsun, hiç bir insan bedenine uymuyor, diyorsun ki bundan sonra doğan insanlar için üretim yaptım.

Ben oynadığım oyundan değer biçtim. Aradaki farkı görüp hüsrana uğradım. Çoklu çekirdek daha performanslı, ileriye dönük olur deniliyor, şuda unutulmamalı her 6 ayda bir teknoloji yenileniyor, şuan vereceğin para ile 6 ay daha beklenirse daha performanslı sistem dizilir.
Çoklu çekirdek daha performanslı olmaz. Şuan için tekil çekirdek daha performanslıdır. İleride çoklu çekirdek daha performanslı olacak. Bunu bilmiyorsan senin suçun. Konu açsan İntel önerirdik.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı