Intel i5 10600 yüksek sıcaklık

AvTayfun

Decapat
Arkadaşlar kolay gelsin aşağıda özelliklerini vereceğim sistemi geçen hafta topladım. Ancak bazı oyunlarda işlemci sıcaklığı 90 dereceleri gördü. Cyberpunk’ta 90-91'leri, bannerlord’da 93'e kadar çıktı. Anlık olarak görse de yoğun olarak 85 civarında geziniyor sıcaklık. Bu durumla ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Intel i5 10600 - stok fan.
Zotac RTX 3060 Ti - çift fanlı.
Kasa Cougar MX350 mesh 700W 80+
RAM 3000MHz 8*2.
Anakart MSI H410M-A PRO.

Kasada stok olarak 2 ön fan mevcut. Arka mazgaldaki fan kısmı boş oraya da bir fan almayı düşünüyorum. Öndeki fanlar içeri doğru hava sirkülasyonu sağlıyor. Arkadaki fanın yönü içeri mi olacak dışarı mı?

Ayrıca Intel'in stok fanının yetersiz olduğunu duymuştum ama bu kadar da etkisiz kalacağını düşünmemiştim. İşlemci içinde hava soğutucu tavsiyesi alabilirim. Benim merak ettiğim nokta ise bu oyunlar için bu dereceler ne kadar normal, etrafımda muadil olan bir sisteme sahip arkadaşım olmadığı için size sormak istedim.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
O stok fanı al çöpe at. 10600 gibi bir işlemciye hakaret olmuş resmen.

En azından 200 TL'ye T6 Ultra al.

Hocam işlemcinin termal macunu nasıl?

O değilde 10600'de stok fan kullanmak hakaret olmuş işlemciye. Benden korkun kendimi kötülüyorum.

Kasa modeli nedir?

Çok teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. O halde stok fan’ın değişmesi gerekli. Uygun fiyatlı ancak parasını hak eden hava soğutucu önerilerinizi alabilirim. Stok fanın bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Kötü demişlerdi ama rezaletmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…