Çözüldü Intel i5-13600K ve RTX 3070 Ti bilgisayar bazı oyunlarda reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tr_Nemesis

Megapat
Katılım
28 Temmuz 2016
Mesajlar
10
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill 3600 MHZ CL36(2x16GB)
SSD veya HDD modeli
Koixia Pro 2TB
Ekran kartı
MSI RTX 3070 Ti Gaming X Trio
Anakart
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4
İşlemci
Intel Core i5-13600K
Arkadaşlar, herkese iyi günler. Öncelikle problemim 2-3 aydır devam etmektedir. Probleme gelecek olursak bazı oyunlarda bilgisayarın sesi ve ekranı donuyor, ardından kendini resetliyor. İlk başlarda 2-3 saate bir olurken artık 5-10 dakikada kendini resetliyor. Bir sürü test işlemi yaptım, hiçbir testte hata bulmadı (sıcaklık problemi de yok) veyahut testler sırasında kendisini de kapatmıyor. BIOS'unu yeni güncelledim. Herhangi bir şekilde overclock işlemi yapmadım. Bu arada şöyle bir bilgi vereyim: Anakartım ve işlemcim RAM'lere hız aşırtma yapmama olanak tanısa da RAM'lerin hızı overclock yapılınca bilgisayar açılmıyor, bu sebeple bilgisayarda herhangi bir overclock yoktur. Ayrıca güç kaynağının ekran kartına yük altında 11.5 volt verdiğini gördüm ve bazı araştırmalarda 12 voltun altı tehlikeli diye söyleniyor ama bu testlerde daha fazla güç çekmesine rağmen herhangi bir resetleme söz konusu değil. Bilgisayarda artık LoL ve internette gezinmek dışında bir şey yapamamaya başladım. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Ayrıca minidump klasörü boş olduğu için atamadım.


 
Güç kaynağını değiştirmeyi deneyin.
 



Ekran kartı sensörlerinden birinin 11.459V göstermesi sınırda bir değer, sorun kaynağı bu olabilir. Sentetik testlerde sorun çıkmaması yanıltıcı olabilir çünkü oyunlarda yük dalgalanmaları çok daha keskin oluyor. Özellikle RTX 3070 Ti gibi spike atabilen kartlarda spike oluyor. Bu sebeple olabilir. Olmazsa ekran kartına UV yapıp sistemi o şekilde deneyin. Düzelirse muhtemelen PSU sorunlu.

Bir de Event Viewer’ı kontrol ettiniz mi?

Belki elinizdeki işlemcide sorunlu olabilir. 13. nesillerde de oksidayson sorunu vardı lakin bunu en son seçenek olarak değerlendirin.
 
Monitör ekran kartına display port ile bağlı sildikten sonra görüntüyü nasıl alabilirim?
 
Eventi kontrol ettiğim binlerce hata olduğunu farkettim. Önemli kısmında ise kernel-power 41 hatası vardı sadece bu ne anlama geliyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2025-09-27 235453.jpg
    267,1 KB · Görüntüleme: 5
Event'i kontrol ettiğim binlerce hata olduğunu fark ettim. Önemli kısmında ise Kernel Power 41 hatası vardı sadece bu ne anlama geliyor.

Genelde PSU kaynaklı sorun oluyor. Ki muhtemelen de o şekilde. Mümkünse düzgün bir PSU ile sistemi deneyin.
 
Çözüm
Genelde PSU kaynaklı sorun oluyor. Ki muhtemelen de o şekilde. Mümkünse düzgün bir PSU ile sistemi deneyin.
Teşekkür ederim yardımın için maaş günüme kadar bu şekilde idare etmek zorundayım deneme şansım olan psu yok. Bu arada 11 yılda 2 bilgisayarda bununla birlikte 6. psu yu almış olacağım.Büyük ihtimalle binada veya dış hatlarda bir sıkıntı var aldığım ürünlerde iyi marka gidiyorum, örnek son iki psu biri evga şuanki bozulan ise cooler masterdı.Bir elektrikçide tutmam lazım olacak.Tekrar yardımın için teşekkürler.
 
Ekran kartınıza UV yapmayı deneyebilirsiniz. Bu PSU üzerindeki yükü bir nebze azaltacağından 12v kanalındaki voltaj o kadar düşmez muhtemelen. Yalnız sorun şebekeyse voltaj regulatörlerine veya UPS'lere bakılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…