G2D
Hectopat
Daha fazla
2K çözünürlükte AMD kartı daha fazla watt tüketiyor. Yer yer 4060 Ti'den 20 FPS farkla öne geçebiliyor veya eşit performans gösterebiliyor. Bu fark muhtemelen optimizasyonla ilgili. 4060 Ti 1080P'de 140 watt çekerken, AMD kart 220 watt tüketiyor. Watt değeri performansı etkiliyor, VRAM ise FPS'yi etkiliyor. 4060 Ti'nin 16 GB VRAM'ini dolduracak bir kart olduğunu iddia etmiyorum zaten.
sonuç olarak, daha az para vererek 4060 Ti ile 4K ve 2K'da oyun oynamak mümkün. 4K serisi bir ekran kartı için bu gayet iyi bir performans.
Eğer kartın hak ettiği VRAM zaten konulmuşsa, VRAM FPS'i yükseltmez. İstersen 4060 Ti'ı 48 GB yap, yine fark etmez. AMD kartı tabii ki daha fazla watt tüketecek, çünkü performansı 4070'e daha yakın ve watt kullanımı da 4070 ile benzer. Ayrıca, 4060 Ti'lı sistem daha ucuz değil, aksine daha pahalıydı.
Sürekli haha atıp trol sün deyip kötülüyorsun.
Kötülediğim yok ama onca dediklerinizden sonra ciddiyetiniz'den şüphe duyuyorum tabii ki:
RTX 4K serisinin en iyi giriş kartı dır 4060 Ti 16 GB olanı ömürlük götürür.
AMD'den daha iyi durumda 4060 Ti.
Oyun performansına bakarsak videoda.
AMD'nin ekran kartına watt VRAM pompalıyor sadece yazılımı çöp bunu kabul et ve ağlamaya devam et.
AMD kadar ısınan bir işlemci yoktur AMD kadar mavi ekran ve saçma sapan hata veren bir erkan kartıda yok.
Bunlardan sonra cidden hater veya troll olmadığınızı düşünmek zor oluyor. Konuda, NVIDIA'da bile driver sorunu yaşamış kişiler var. AMD kartları hakkında bilgisizsiniz, sonra gelip bunları söylüyorsunuz. Özellikle gerçekten bilgili ve deneyimli kişilere yanlış bilgi yaymaya çalışıyor ve AMD'yi gereksiz yere kötülemeye çalışıyorsunuz. Yanlış bilgi olduğu belirtildiğinde ise çocukça "ağlamaya devam et" gibi söylemlerde bulunuyorsunuz. NVIDIA'nın kartlarını kötüleyen de yok. İyi olduğu yerde iyi, mesela 4060 Ti 16 GB, AMD kartlarının kötü olduğu Blender gibi iş programları için çok iyi, yüksek yüksek VRAM'li ucuz bir alternatif sunuyor ve o konuda fiyat/performans olarak değerlendirilebilir. Gerekli olduğu zaman bunu belirtiyorum. Ama siz, AMD hakkında bilginiz ve deneyiminiz yokken, kartın bozulacağını, konulması gerektiği VRAM konulmuşken "pompaladığı" ve yazılım olarak çöp olduğunu iddia ediyorsunuz.