Elektronik Intel i5-14600KF 6999TL

9700X şu an parasını hak etmiyorda ondan, çok az farkla 7800x3D alabiliyorsun, oyun performansları denk değil kısacası.
Sizin tercihiniz yüzünden denk.
Anlamadığım 7800x3D sanki her konuda 9700X'e denkmiş de artı olarak bir de oyun performansı iyiymiş gibi yorum yapıyorsunuz. Ama oyun dışındaki güç tüketimi, render vb. konularda da bariz geride kalıyor 7800x3D. Amaç saf oyun değilse herkes 7800x3D tercih etmeli diye bir kaide yok. Herkes düşük çözünürlükte rekabetçi kastırmıyor.

Son düzenleme:
Anlamadığım 7800x3D sanki her konuda 9700X'de denk veya iyiymiş de artı olarak bir de oyun performansı iyiymiş gibi yorum yapıyorsunuz. Güç tüketimi, render vb. konularda da bariz geride kalıyor 7800x3D. Amaç saf oyun değilse herkes 7800x3D tercih edilmeli diye bir kaide yok. Herkes düşük çözünürlükte rekabetçi kastırmıyor.

Rekabetçi olması bir şey değiştirmiyor, bir işlemcinin gücü sadece rekabetçi oyunlarda mı karşılaştırılıyor?
Güç tüketiminin az olması daha iyi zaten.
Ek olarak 7800X3D Render konusunda önde demedim, oyun konusunda önde dedim.

Ben düz olarak iyi diye hiç bir zaman demem, 1080P rekabetçi için öneririm, onun dışında L1 ve 2k-4k arasında fark olmayacağı için 9700X öneririm, "mesajlarımı" daha iyi incelemen gerekiyor.

1751906840365.png

1751906854775.png

1751906879709.png

Kısacası Kötü bir karşılaştırma yapıp AMD'yi gömmeye ve 14600KF'yi övmeye gerek yok, birisi denge için diğeri render için.

Rekabetçi olması bir şey değiştirmiyor, bir işlemcinin gücü sadece rekabetçi oyunlarda mı karşılaştırılıyor?
Güç tüketiminin az olması daha iyi zaten.
Ek olarak 7800x3D Render konusunda önde demedim, oyun konusunda önde dedim.

Ben düz olarak iyi diye hiçbir zaman demem, 1080p rekabetçi için öneririm, onun dışında L1 ve 2K-4K arasında fark olmayacağı için 9700X öneririm, "mesajlarımı" daha iyi incelemen gerekiyor.

Eki Görüntüle 2529828

Eki Görüntüle 2529829

Eki Görüntüle 2529830

Kısacası Kötü bir karşılaştırma yapıp AMD'yi gömmeye ve 14600KF'yi övmeye gerek yok, birisi denge için diğeri render için.

Söylediğimin aksinde bir şeyi kanıtlamıyorsun. Oyun performansı olarak daha iyi zaten, buna kimin itirazı var? Sorun sanki kalan kısımlarda da daha iyiymiş gibi 7800x3D varken 9700X fiyatını hak etmiyor diye yorumlaman.

Kendin de söylüyorsun birisi daha dengeli kullanım diğeri sadece oyun için iken bu bütçede 9700X değil 7800x3D'i baz alman gerekiyor demen yanlış çünkü ikisininde ayrı artı eksileri var. Günün sonunda bir tane işlemci alıyorsun ve doğal olarak dengeli olanı baz aldım, yoksa AMD gömmek falan saçma yorumlar.

Herkes düşük çözünürlükte rekabetçi kastırmıyor.

Söylediğimin aksinde bir şeyi kanıtlamıyorsun. Oyun performansı olarak daha iyi zaten, buna kimin itirazı var?

Burada ne diyorsun sen arkadaşım? Burada sadece Online oyunlarda fark olduğunu söylüyorsun? Eğer söylemiyorsan kendini daha düzgün ifade et.

Kendin de söylüyorsun birisi daha dengeli kullanım diğeri sadece oyun için iken bu bütçede 9700X değil 7800x3D'i baz alman gerekiyor demen yanlış çünkü ikisinin de ayrı artı eksileri var.

Seninde dengeli işlemciyi baz alman yanlış, 14600KF oyun için mi render için mi var sence? Yoğunluklu render olan bir işlemciyi %50 %50 bir işlemci ile karşılaştırıyorsun.

Üstelik bu işlemciyi soğutmak zor, uygun soğutucu, uygun kasa, 14. nesil sorunları gibi bir sürü sorunu var.

Dengeli işlemci ile Render işlemcisi kıyaslanmaz, render işlemcisi ile karşılaştırmalısın.
Ben 9700X = 7800x3D demişim dediğine göre.
Sen 9700X = 14600KF dediğine göre mantıken benimle aynı şeyi söylüyorsun.

Anlamadığım 7800x3D sanki her konuda 9700X'e denkmiş de artı olarak bir de oyun performansı iyiymiş gibi yorum yapıyorsunuz. Ama oyun dışındaki güç tüketimi, render vb. konularda da bariz geride kalıyor 7800x3D. Amaç saf oyun değilse herkes 7800x3D tercih etmeli diye bir kaide yok. Herkes düşük çözünürlükte rekabetçi kastırmıyor.
Ayrıca grafiği yoğun oyunlarda iki işlemci arasında fark yok gibi bir şey, zaten orada ekran kartının gücü büyük önem arz ediyor. Eğer Valorant gibi işlemci ağırlıklı oyun oynayacaksınız 7800X3d daha mantıklı olabilir fakat RDR2, God of War gibi oyunlarda fark çok çok az.

Ben hangisi ucuzsa onu tercih ederdim spesifik bir ihtiyaç yoksa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı