İntel i5 4460 ve Nvidia GTX 970 Tabanlı Sistem

Tessup

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben bu bilgisayarı 4-5 sene kullanmak istiyorum. Oyun oynayacağım, render yapacağım, yazılımla uğraşacağım. Sizce bu sistem bana yeter mi ? Bütçem maalesef 3000 TL. @Recep Baltaş lütfen sizde bakın.
Sistem böyle;
Arkadaşlar sizin yorumlarınızda görmek istediklerim şunlar;
  1. Sizce sistem nasıl uyumsuzluk var mı ? Render, oyun, yazılım için iyi bir sistem mi ?
  2. Bu sistem beni kaç sene idare eder ?
  3. Değişilmesi gereken veya sizin değiştirilmesini istediğiniz ürünler var mı ?
  4. Güç kaynağı yeterli gelir mi ? Ayrıca güç kaynağına korumalar nasıl alıp kullanabilirim ?
Evet arkadaşlar yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Ajusshi Anakartı H81M-PLUS alacaksanız bence tek modül 8GB RAM almak daha mantıklı anakartta 2 RAM slotu bulunuyor 4x2 şeklinde koyarsanız ileride 16GB'a upgrade etme imkanınız olmaz o yüzden bu anakarta tek modül almak daha mantıklı olacaktır. Zamanında bende o anakarta 4x2 şeklinde almıştım upgrade ederken sıkıntı çıkaracağını düşünmemiştim. Sonra anakart değiştirdim. :D

@Ajusshi Anakartı H81M-PLUS alacaksanız bence tek modül 8GB RAM almak daha mantıklı anakartta 2 RAM slotu bulunuyor 4x2 şeklinde koyarsanız ileride 16GB'a upgrade etme imkanınız olmaz o yüzden bu anakarta tek modül almak daha mantıklı olacaktır. Zamanında bende o anakarta 4x2 şeklinde almıştım upgrade ederken sıkıntı çıkaracağını düşünmemiştim. Sonra anakart değiştirdim.

Katılıyorum ancak aldığın kiti satma olasılığın da var. Bende H81M-Plus'ı G3250 işlemciyi overclock etmek için almıştım sonradan, karar değiştirip i5 4460 aldım ve gayet memnunum. Bir tavsiye Hyper 212 Evo fanı G-skill 8 GB dual kite temas ettiği için Hyper 212 Evo'nun fanı biraz yukarı da kaldı yarım cm civarı ancak hala sağlam soğutma yapıyor kablo düzenlemesi yaptıktan sonra.

@Ajusshi Anakartı H81M-PLUS alacaksanız bence tek modül 8GB RAM almak daha mantıklı anakartta 2 RAM slotu bulunuyor 4x2 şeklinde koyarsanız ileride 16GB'a upgrade etme imkanınız olmaz o yüzden bu anakarta tek modül almak daha mantıklı olacaktır. Zamanında bende o anakarta 4x2 şeklinde almıştım upgrade ederken sıkıntı çıkaracağını düşünmemiştim. Sonra anakart değiştirdim. :D

Hepinize teşekkür ederim. H97 PC Mate anakartı nasıldır ? İlkten o anakartı alacaktım fakar bazı arkadaşlar sorunları var dedi bu yüzden vazgeçtim. Bu yüzden H81M-P33 anakartını tercih ettim. Sizce hata yapmış olur muyum ?
Şu anda anakarta ve belleklere fazla para vermek istemiyorum. Çünkü DDR4 belleklere geçiş yapacağım. Sizce beni bu anakart ve bellek 1-2 sene idare eder mi ?

Hepinize teşekkür ederim. H97 PC Mate anakartı nasıldır ? İlkten o anakartı alacaktım fakar bazı arkadaşlar sorunları var dedi bu yüzden vazgeçtim. Bu yüzden H81M-P33 anakartını tercih ettim. Sizce hata yapmış olur muyum ?
Şu anda anakarta ve belleklere fazla para vermek istemiyorum. Çünkü DDR4 belleklere geçiş yapacağım. Sizce beni bu anakart ve bellek 1-2 sene idare eder mi ?
H81 bir anakart alacaksanız H81M-PLUS alın aralarında çok bir fiyat farkı yok zaten 1-2 sene az 3-4 sene idare edebileceğini düşünüyorum İ5 bir sistemin.

H81 bir anakart alacaksanız H81M-PLUS alın aralarında çok bir fiyat farkı yok zaten 1-2 sene az 3-4 sene idare edebileceğini düşünüyorum İ5 bir sistemin.

Peki sağ olun. Bir şey daha soracağım sizi de meşgul ediyorum ama. Şimdi yeni nesil oyunlar sadece DDR4 bellekleri mi destekleyecek yoksa DDR3 bellekleri de destekler mi ? Hız bakımından olsun yeterlilik bakımından olsun her bakımdan destekler mi ?

1-) Uyumsuzluk yok, render ve yazılımda biraz düşük kalır fakat yinede rahatça çalışabilirsiniz.

2-) 3-4 yıl götürür en az.

3-) Anakart h81m-plus alınabilir fakat arkadaşlar söylemiş zaten.

4-) Güç kaynağı yeterde artar, korumalara gelirsek UPS alabilirsiniz elektrik kesintilerinde sisteminiz aniden kapanmaz siz kapatabilirsiniz. Şuradan bakabilirsiniz modellere ups Ürünleri Modelleri ve Fiyatları – Vatan Bilgisayar

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı