İntel i5 4460 ve R9 280X Sistem Toplama

TcFwener

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Kendime intel tabanlı bir oyun pc'si topladım. Sizce nasıl? Fiyata monitorude dahil ettim. Uzun omurlu bir sistem olacagnı düşünüyorum.

Screenshot_2015-02-04-13-58-09.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak bunu almanı tavsiye ederim. Ciddi farklar oluyor. İntel işlemci alacaksan kesinlikle "K" olsun sonunda :)
www.vatanbilgisayar.com: Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Anakartta, OC yaparım diyorsan, ASUS'un Z serisinden al M serisi yerine. Fiyat farkı var ama, geleceğe yatırım olur

Ram'ler için ise 10 lira daha fazla verip bunu alırsan 3-4 fps kazanırsın, her türlü 10 liraya değer.
Tabi daha yüksek MHZ'de ram de alabilirsin eğer ki destekleyen bir anakart alırsan.
www.vatanbilgisayar.com: Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Pro Ddr3 1600Mhz Cl9 Siyah Soğutuculu Ram - Vatan Bilgisayar

Ekran kartına gelince.. "Paran varsa" 4gblık bir ekran kartı almak çok daha yararına olacaktır. Ama şu an DX 12 tam bir muallak. gtx 970'e para değiyor mu hala net değil (çünkü ekran kartı 3.5 gb aslında) Seçtiğin ekran kartı güzel mi, evet, parasına değer mi, yine evet, ama daha iyi birşey almak çok daha akıllıca olabilir mi, yine evet :D

• Seçtiğim monitörde HDMI girişi var. Böylece istediğin zaman başka bir aygıtı da bağlayabilirsin. İkimizin monitöründe de hoparlör bildiğim kadarıyla yok harici bir hoparlör alman gerek.
  • Ekran kartı daha performanslı.
  • Ekstradan soğutucu da koydum ki işlemcin serin çalışsın.
  • RAM'ler Low Profile seçildi ki takarken soğutucun ramlere çarpmasın.
  • Kasayı sadece beğendim, sen istediğin kasayı alabilirsin :) Güç kaynağı olarak Corsair iyidir. Bu model 12V kanalından 552 Watt eneji vermektedir .www.corsair.com: CX600 — 80 PLUS® Bronze Certified Power Supply
  • Yine de İntel sistem istiyorum dersen sistemin güzel, ramleri Low Profile seçersen ilerde sana problem olmaz. Ayrıca güç kaynağı olarak benim dediğim modele de bir bakmanı öneririm.

sistem.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı