Asus H 97 Plus Anakart
Intel i5 4590 işlemci
MSI GTX 960 2 GB ekran kartı
G Skill 2x 4GB (8 Gb) 1600 MHz ram
120 GB SSD 1 TB HDD (Oyunlar SSD'de kurulu.)
600 W'lık PSU
Böyle bir sistemin her oyunda değil ama genelde online oyunlarda darboğaz yapasının sebebi ne olabilir ve ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemciniz güçlü fakat eski nesil ve yeni nesil MP oyunlarda, işlemci kullanımı çoklu çekirdek ağırlıklı ve haddinden çok fazla. Bundan ötürü darboğaz yaşıyorsunuz. İşlemcinize O.C yapılmadığı için, yükseltme yapmanız gerekir.
Öncelikle teşekkürler, İşlemci alabilirim fakat nasıl bir şey almam gerekiyor. Çok da pahalı olmadan sistem gereksinimini karşılayabilecek bir işlemci olması yeterli benim için tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
Öncelikle teşekkürler, İşlemci alabilirim fakat nasıl bir şey almam gerekiyor. Çok da pahalı olmadan sistem gereksinimini karşılayabilecek bir işlemci olması yeterli benim için. Tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
Önemli değil fakat, şuan ki işlemcinizi yükseltmek pahalıya mâl olabilir. Anakartınız H97 yongasına sahip olduğu için "K" ibareli i7-4770K gibi bir işlemci tavsiye ederim. Uzun vade de, 4K kullanım dahilinde RTX2080 bile kullandırabilir. Fakat söylemem lazım ki, 900TL civarından daha aşağıya bulamazsınız. Bütçenizi bilemiyorum.
Tamamdır 900 TL uygun peki bu sorunumu kesin çözer mi yada sisteme eklemem veya değiştirmem gereken başka parça da olabilir mi 3000 tl civarı bir bütçe ayırabilirim
Tamamdır 900 TL uygun peki bu sorunumu kesin çözer mi yada sisteme eklemem veya değiştirmem gereken başka parça da olabilir mi 3000 tl civarı bir bütçe ayırabilirim
Bu üçünü alabilirsiniz. Daha sonrasında, şuan ki anakartı 500TL civarı, işlemcinizi 500TL civarı ve belleğinizi 200TL civarı satabilir ve ekran kartı olarak da RX580 yakıştırabilirsiniz. Süper bir yükseltme olmuş olur.
Bu üçünü alabilirsiniz. Daha sonrasında, şuan ki anakartı 500TL civarı, işlemcinizi 500TL civarı ve belleğinizi 200TL civarı satabilir ve ekran kartı olarak da RX580 yakıştırabilirsiniz. Süper bir yükseltme olmuş olur.
Çok teşekkürler herşey için son olarak parçalarımı satabileceğim herhangi bir yer varmıdır. Normal bir bilgisayarcıya götürsem ortalama dediğiniz fiyatlardan alıyor mı
Çok teşekkürler herşey için son olarak parçalarımı satabileceğim herhangi bir yer varmıdır. Normal bir bilgisayarcıya götürsem ortalama dediğiniz fiyatlardan alıyor mı
Rica ederim. Bilgisayarcıların o fiyatlardan alacağını pek sanmam. Ama letgo ve sahibinden üzerinden ilanlar verebilirsiniz. Bellek ve anakartınızın satın alınacağından eminim, işlemcinizi satmak sadece bir süre sürebilir. Piyasa fiyatının biraz altına inerek satabilirsiniz diye düşünüyorum.