Intel i5 4690K için RAM önerisi

clareon

Megapat
Makaleler
3
1600 mhz ram işini görecektir 2133 mhz de çalıştırmak için oc yapman gerekir.
OC yapmassanız işlemciniz 1333 ve 1600 mhz desteklediği için pc açılmaz oc yapıcaksanız tabiki 2133 mhz ram daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet oc yapacağım. Zaten seçtiğim anakart ve işlemciden bunu anlamışsınızdır.

Peki diyelim 2133 mhz ramleri aldım, bilgisayarın montajını yaptım. Sistem yeni kurulduğu ve oc ayarları yapılmadığı için bilgisayar açılmayacak mı? Yoksa bios üzerinden oc ile ilgili gerekli işlemleri yapıp boot edebilir miyim?

İlk başta açılmıcaktır msi gamib 7 de oc tuşu vardı. Basınca kendi otomatik oc yapıyordu fakat gaming 5 de ben yapmaya kalksam ilk önce 1333 veya 1600 mhz ram takıp oc yapıp sonra takardım yani gereksiz bence asılnda önemli olan cl değeri ikisi de cl 9.
Sanırım gaming 5 de pc yi biosdan açabiliyorduk yani şöyle birşey yapabilirsin tam bilmiyorum ama anakarta sadece 24 pin güç verip biosu açabiliyorsun diye biliyorum. Ordan ayar yaptıktan sonra da çalıştırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayarı tam nasıl yapabileceğimi bilen biri var mı?

Yani Intel i5 4690K ve MSI Z97 Gaming 5 sisteme oc yapmadan önce, ilk kurulumda 2133 mhz ram takarsam bilgisayarı nasıl boot edeceğim? 4690K en fazla 1600 mhz ram destekliyor normalde.

RAM'leri taktıktan sonra BIOS ayarlarına girin, ardından profil ayarlarından 2133 MHz değerini seçince RAM'ler 2133 MHz hızında çalışmaya başlayacaktır.

RAM'leri taktıktan sonra BIOS ayarlarına girin, ardından profil ayarlarından 2133 MHz değerini seçince RAM'ler 2133 MHz hızında çalışmaya başlayacaktır.

Bu işlemi hangi aşamada yapmam gerekiyor? Tüm montaj bittikten sonra mı?

Sadece bunu yapmam yeterli mi? OC ile ilgili ekstradan bir işlem yok mu?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı