Intel i5 6400 R9 380 Sistem Ekrana Görüntü Gelmemesi

Alpagut_Karavul

Hectopat
Daha fazla  
Esenlikler arkadaşlar. Bilgisayar kasası topladım ama hiç görüntü gelmiyor.
  • Anakart: MSI B150 Gaming M3
  • İşlemci + Soğutucu: Intel i5 6400 + Stok Fan
  • Bellek: HyperX Savage 3000 MHz 2x8 GB (Kodu: HX430C15SBK2/16)
  • Depolama: OCZ 240 GB SSD
  • Ekran Kartı: ASUS R9 380 4 GB
  • Güç Kanyağı: Thermaltake 650W 80+ Bronz
  • Kasa: Dark N10
Dipçe: Sistemi buradaki sistem toplama önerilerindeki gibi topladım, ve bellek olarak HyperX Fury Black 2133 MHz 2x8 GB sipariş etmiştim fakat ellerinde kalmadığı için üstte yazdığım belleği verdiler.

İşlemler:
  • Tüm bağlantıları doğru yaptım, defalarca gözden geçirdim,
  • Kasa güç tuşundan tetikleme yaptım,
  • Anakarta güç girişi oldu, anakart üzerindeki ışıklar da yandı,
  • Kasa fanları ve işlemci fanı çalıştı.
Sorun:
  • Ekrana görüntü gitmiyor.
  • Anakart üzerinde Ez Debug LED'lerden 3 tane var. Yukarıdan aşağıya sırayla: VGA, DRAM ve CPU) ve bunlardan DRAM 2-3 sn. yanıp sonra hemen CPU 0.5 sn. kadar yandıktan sonra tekrar DRAM-CPU ışık döngüsü tekrarlanıyor. Ayrıca anakarttan bip sesi gelmiyor.
Bu sorunu yaşadıktan sonra 5 kez işlemci ve fanı söküp taktım. Bir de 2 belleği tek tek ve çift olarak her olasılığı göze alarak taktım ama sorunu gideremedim. Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden sağ olun yanıtlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin yakınlarında 4 pinlik bir besleme girişi olması lazım. Küçük olduğu için birçok kişi kabloların arasında gözden kaçırıp takmayı unutmuş bu sebepten görüntü alamıyordu, belki sizede yardımcı olur. Birde monitörü anakarta bağlamayı deneyin sorun ekran kartındadır belki. 6400'de dahili Gpu var diye biliyorum.

Altinkilici, kusura bakma, büyük harften ötürü ceza yemiştim yazamadım.

Benim anakartta 8 pinlik güç girişi var ve takılı. Monitörü hem anakarta hem de ekran kartına bağlayıp denedim, olmadı.

Tristan, ekran kartını çıkarıp anakarttaki dahili ekran kartı ile de denedim. Yine görüntü yok. 3 tane debug leddeki ekran kartı ışığında da (vga) yanma yok, cpu ve ram ışıkları yanıyor sırayla. Anakarttaki işlemci pinlerine baktım, onda da yamulma yok. :(

Sorun "çözüldü" arkadaşlar. Yanıtlarınız için sağ olun.

Sorun belleklerdeymiş (ram). Bir yerden 8 gb. 2133 ddr4 ram buldum ve taktım. Bilgisayar 2-3 kez kendini durup durup başlattı ve 1 dk içinde nihayet görüntü geldi. Debug ledlerdeki Cpu ve ram ışıkları kayboldu. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı