Intel i5 6400 R9 380 Sistem Yavaş Açılma ve FPS Drop Sorunu

yemreyk

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimi toplayalı 3 ay falan oldu. Sistemi topladım, 2 hafta sonra da ekran kartı aldım. Vatan'dan topladım:
  • Gigabyte Z-170 HD3P
  • 8 GB Kington Fury 2666 MHz RAM
  • Intel i5 6400 2.7 GHz İşlemci
  • Sapphire AMD Radeon R9 380 4GB (O.C)
  • Corsair VS550 PSU
  • Samsung EVO 850 250 GB SSD
Her şey günceldir. Sorunum çok, açılış sürem 20-25 saniye arası değişiyor. GTA 5 oynarken arada ani FPS düşüşleri oluyor. Oyuna ilk girdigim anda hafif kasılmalar oluyor sonra düzeliyor. Geçenlerde Watch Dogs yükledim, internetten indirdim oynuyorum. Full ayarlarda 20 dakika sonra oyun donuyor, kapanıyor. "AMD görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası alıyorum. Sağ alt köşede ısı değerleri normal, ekran kartı 71 dereceyi geçmiyor. Windows 8.1'de böyle sorunlarım yoktu. Windows 10'a geçtim sorunlar arttı. Acaba işletim sistemimden mi? Bir format atsam düzelir mi sizce? İlk formatımı da flash'dan attım. Sisteme 4000 TL'ye yakın para harcadım ama verim alamıyorum. Sebebi nedir? Arkadaşlar yardımcı olun lütfen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ortalamaya vurunca 15-20 saniye gibi bir sürede açılıyor SSD'li Windows 10 PC'lerin geneli. Sizinkisi ise 23-24 saniyede açılmış. Yani konuya girerken kaç dakika da açılıyor acaba diye girdim ama 23'ü görünce baya garipsedim gerçekten. Bir sorun yok gibi görünüyor. Oyun ile ilgili sıkıntılarınızda büyük ihtimalle AMD driver veya donanım kaynaklı. Sistemi hiç stres testine soktunuz mu acaba?

Bence işletim sistemindedir. Win 8.1 format atarsan düzelir mi bakarız.

Klavye g103 demi hocam bendede aynısı var

bende 2 veya 3 dk falan diye girdim ama nolsun abi daha ışık hızındamı açılsın? bişey olmaz.

yok kardeş denemedim ama nasıl bir faydası olur yani o kadar para verdik adam gibi bir sistem olsun dedik olmadı ya çıldırtdı beni oyun oynarken hata veriyore atıyor LOL oynarken hiç bir sorun yok agır oyunlarda oluyor.

bende 2 veya 3 dk falan diye girdim ama nolsun abi daha ışık hızındamı açılsın? bişey olmaz.
kardeşim öyle diyorsunda arkadaşlara soruyorum admalar 5 snaiyede geliyor diyorlar ssd hızlı dediler aldık tırt çıktı

R9 380 hakkinda ne kadar cok konu aciliyor forumda perfonmansi yetmiyor diye, evet bende bi ara sahiptim csgoda 100 fps aldigimi gorunce ki bu oyunda en dusuk fps 100 dur ortalama 250 alinir, iade edip parami geri aldim, degistirme imkanin varsa ekran kartini degis derim yoksa alişmaya başla

Hangi kartla değiştirdiniz acaba yakın fiyatta daha yüksek fps veren bir kart varmı ki?

Aynen öyle bende böyle düşünüyorum r9 serisi helede dediğiniz gibi r9 380 ile ilgili çok fazla konu açılıyor bende sistemimde bu ekran kartını düşünüyordum izlediğim videolardada gtx 960 tan iyi performans sergiliyordu ama belki biraz daha az fps alarak daha sorunsuz bir kartı seçmek daha mantıklı olacak sanırım.

Bilemiyorum, kartın hakkını yememek lazım. Ararsanız GTX 960 ile de sorun yaşayan bir sürü insan bulabilirsiniz. Aynı zamanda iki kartdan da memnun olan bir sürü insan da bulabilirsiniz. Yani genelleme yapılamaz bu konuda. Youtube'a R9 380 + İ5 6400 yazarsanız test yapan bir arkadaş vardı videoları çıkacaktır, gayet iyi performans alıyordu. Bir sürü çeşitli etmen olabilir. ( Driverlar, işletim sistemi vs.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…