Intel i5 6500 GTX 960 Sistem "Görüntü Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti" Hatası

DarkParadisE

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Windows 10 kullanıcısıyım fakat oyunlarda oynarken:
  • "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu."
Hatasını alıyorum. Kasmayan GTA 5, oyuna girince kasmaya başlıyor. Nasıl çözerim? Çok araştırdım ama sonuç çıkmadı. Sistemim:
  • Ekran Kartı: ASUS GTX 960 2 GB
  • İşlemci: Intel i5 6500
  • Anakart: ASUS H170 Pro Gaming
  • RAM: 8 Corsair Vengeance DDR4
  • SSD: 240 GB Savage HyperX
Dün Nvidia'nın son cıkardıgı 368.81 sürümünü kurdum. Bugüne kadar bir şey yoktu, bugün hata verdi görüntü sürücüsü hatasını. Şu an oyunda adımı zor atıyorum. Eski sürümleri de denedim fakat hep aynı sorun devam ediyor. Ek olarak ekran gidip geliyor, HDMI1 yazıyor sol üstte. HDMI cıkarmış takmış gibi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aylarca uğraştığım bir problemdir, fakat asıl sebebi buldum diyebilirim.

5 senedir kullandığım i7 3930K Cpu, 32 GB Ram ve Asus P9X79-PRO anakartım'dan hala memnunum.
- Power Supply değiştirdim (Thermaltake 850W)
- Ekran kartını değiştirdim (Asus Geforce 660 Ti)
- Kasa içi kabloları değiştirdim.
- Windows formatlanıp yeniden kuruldu (Windows 10 Pro 64bit)
(ayrıca windows 8 ile sorunsuz çalışıyordum.)
- Tüm driver sürücüler güncellendi, eski çalışan sürücüler denendi.
- UPS bağlı, 2 senelik aküleri yenilendi. (Bunu da deneyim dedim :)
- Flash player hızlandırma ayarları iptal edildi, Windows Aero kapatıldı...
- Regedit 'ten TdrDelay ayarları yapıldı.
Sonuç : Hiçbiri işe yaramadı :)

Anakart Bios upgrade yapınca bu hata ortadan tamamen kalktı. Hatta konu ile alakasız, anakart şimdi 128GB RAM destekliyor ve sanki usb portlarda da biraz hız artışı hissediyorum.

Tabi en önemlisi "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası artık almıyorum...

Bu genellikle yeni ekran kartı alıp yükseltme yapanlarda veya windows yükseltme yapanlarda karşılaşılan bir durum.

Eğer ekran kartının sağlam olduğuna emin iseniz; genel hata bence %90 olarak anakart bios'tan kaynaklanmaktadır. Eğer anakart bios'unuzun yeni bir versiyonu varsa bios upgrade yaparak bence sorundan kurtulabilirsiniz.
(Not: Eğer konu hakkında deneyimli değilseniz bilen biri tarafından yapılmasını öneririm.)

Sorunun muhtemel nedeni;
- Anakart Bios yazılımı ürün ilk çıktığında stabil veya sağlıklı olmayabilir. Genelde Bios upgrade'leri hata düzeltmesi ve stabil çalışma için güncellenmekte, bazen de yeni donanım veri yolu desteği için yapılmakta.
- İkinci bir neden ise windows'un anakart chipset'ine gönderdiği yeni nesil veya desteklenmeyen komutlar. Genelde windows'un daha yüksek bir sürümüne geçtiğinizde bu ve buna benzer sorunlar ortaya çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı