Intel i5 6500 GTX 960 Sistem Toplama

Toplamaya karar verdiğim sistem bu oldu sizce nasıl oldu ?

Eki Görüntüle 187592

RX 470 yerine RX 480 veyahut GTX 1060 tercih edip işlemciden biraz kısabilirsiniz örneğin i3 6100 alınabilir.

Ekran kartınız AMD. Bu yüzden monitörünüzü FreeSync almanız yararınıza olacaktır. Mesela bu. *AOC 21.5

Monitör olarak ben de AOC var memnun değilim gözlerimi çok rahatsız ediyor gerçi AOC'un her monitörü benimki gibi olacak diye bir şey yok.
 
Ekran kartınız AMD. Bu yüzden monitörünüzü FreeSync almanız yararınıza olacaktır. Mesela bu. *AOC 21.5

FreeSync ibaresini verdiğin monitörde görmedim nasıl anlayabilirim ?


Dostum attığın sistemde B serisi anakart ve 8 GB ram mevcut. Ben uzun vadeli sistem toplamaya çalışıyorum.


İşlemciden kısmam benim için pek mantıklı olmaz render'da yaptığım zamanlar oluyor. Zaten SSD'den kısıp Msi RX470'i alabiliyorum yoksa Samsung Evo 850 120GB SSD alacaktım.
 
O sitede belirtilmemiş. Buyrun aynısı. AOC G2260VWQ6 21.5" 1ms (Analog+HDMI+Display) Full HD Fiyatı
 
Teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için ancak şuan ona çıkarabileceğim ek bütçem maalesef yok umarım ilerde onuda alabilirim.
 

msi rx 470 al 914 tl.rx 470 gtx 970 le karşılaştırılıyorsana bunu söyliyebilreirim.neredetsen birbirine denkler
 
Hocam merhaba.
Hem sizin için tavsiye amaçlı, hem de uzmanlarına danışmak amaçlı bir sistem topladım.
İşlemciyi i5 6402p ile düşük tuttum. Çünkü MSI Z170A chipset'li bir anakart ekledim ve Akasa Venom sıvı soğutma ekledim. Bu anakart ile çarpan kilitli işlemciyi overclock edebilirsiniz. Böylece yaklaşık i5 6600 civarında bir performansa ulaşabilirsiniz kolaylıkla. Belki daha üstüne de oc edebilirsiniz karar sizin. Sıvı soğutma ile işlemeyecektir bile ve mühendislik için gereken programlarda yetersiz kaldıkça ekstra hız aşırtabilirsiniz.
Z170 chipset ile Z170A model bir anakart koymamdaki sebep ise ileriye dönük olması. Yanlış değilsem 7. nesil işlemciler de 1151 soket ile geliyorlar. Ve anakart üst düzey olduğu için işlemci-ekran kartı-ram vb. upgrade işlemlerinde sorunsuz işlev görecektir.
RX470 yerine RX480 tavsiye ederim kesinlikle. Marka farkı var evet. MSI markası tercihiniz olabilir ancak arkadaşların da dediği gibi sapphire rx serisinde gerçekten güzel iş başardı. Yani azımsanacak-küçümsenecek kartlar değiller kesinlikle. 480 koymamın sebebi ise daha da ileriye dönük olması. Zira gtx1060 3gb modeli ile neredeyse başa başlar.
Monitör olarak da aoc yerine bunu tavsiye ederim:
ViewSonic VX2257-MHD 21.5 2ms Hdmi 1920x1080
22" 1ms 75hz freesync destekli ve gözü yormayan güzel bir monitördür. Özelliklerini karşılaştırabilirsiniz.
Sistem yaklaşık 2503TL ediyor. Hem sizin, hem de diğer uzman arkadaşların görüşlerini almak isterim.
Karar verip alacağınız sistem şimdiden hayırlı olsun
 

Dosya Ekleri

  • c1ac3bba31854948ba635ee6ace8eb33.png
    24,5 KB · Görüntüleme: 75
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…