Intel i5 6500 GTX 970 Sistem BIOS Güncellemesi ve Format Sonrası FPS Düşüşü

BlackSea57

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2015
Mesajlar
116
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba;

2 gün önce yaptığım ve pişman olduğum :( BIOS güncellemesi sonrasında bilgisayarımda tuhaf şekilde kasmalar, disklerin kapanması gibi vs. saçma sapan olaylar olmaya başladı. BIOS'u bir alt sürümüne geri çektikten sonra bilgisayara format attım. Şu an ise bilgisayarımda her şey normal gibi ama CS:GO'da 250-300 FPS alırken şu an 50-60 FPS ancak alıyorum. İşlemci kullanımı (Afterburner ile) %90-100 civarı gösteriyor. Ekran kartı ise % 10-15 olarak görünüyor. Bu FPS düşüşü BIOS güncellemesinden kaynaklanıyor olabilir mi? Öyle ise ne yapmam gerekir? Servise göndermem gerekli mi? Yardımlarınız rica ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle yaptım. Bir alt versionu yükledim formatı attım driverleri kurdum.
Sistemde sadece (kontrol edebildiğim kadarıyla) oyunlarda FPS düşüşü oluyor ciddi anlamda hemde CS:GO gibi bir oyunda 50 60 FPS, bir yerde ciddi bir sıkıntı olduğunu işaret ediyor. İşlemcide %90 100 kullanınca herşey kesinleşiyor.

@Recep Baltaş yardımlarınızı bekliyorum.

Sorunu çözdüm fakat doğru bir işlem mi pek emin değilim :)
Akşam BIOS'u incelerken dikkatimi çekti CPU frekansı 0.80 GHZ olarak çalışmaktaydı. İnternetten araştırdım ve anakart üzerindeki slow switch'ten kaynaklı olabileceğini öğrendim. Switch'i aktif hale getirip tekrardan BIOS'a girdiğimde eski haline (3.20 GHZ) geri dönmüştü. Ama aklımdaki soru şu BIOS güncellemesinden öncede switch hep kapalı konumdaydı ve böyle bir sorun yoktu. Acaba güncelleme ile switch'e bir aktiflik gelmiş olabilir mi ?

MSI_SnapShot.JPG
 
WgX84q.jpg
Bende biosu güncelledikten sonra fps düşüşü yaşadım acaba sorun tam olarak nedir yardımcı olursanız sevinirim. Her program günceldir ancak çözümünü bulamadım her bios güncellediğimde fps biraz daha düşüyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı