Intel i5 6500 RX 470 Sistem Toplama

Salihp81

Hectopat
Daha fazla  
Parçalar birbirine uyar mı, uyumsuzluk olur mu? Bir de nasıl bir FPS alabilirim GTA, Witcher 3 gibi oyunlarda? Ultra ayarlarda oynayacağım. Ekran kartını 4 GB yaparsam nasıl bir değişiklik olur? İşlemciyi Intel i3 6100 Skylake yaparsam nasıl olur? Anakart da pahalı galiba bana göre, onu da nasıl değistirebilirim?
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar birbirine uyar mı, uyumsuzluk olur mu? Bir de nasıl bir FPS alabilirim GTA, Witcher 3 gibi oyunlarda? Ultra ayarlarda oynayacağım. Ekran kartını 4 GB yaparsam nasıl bir değişiklik olur? İşlemciyi Intel i3 6100 Skylake yaparsam nasıl olur? Anakart da pahalı galiba bana göre, onu da nasıl değistirebilirim?
Eki Görüntüle 181444
Testlere göre çoğu oyunda ultrada 50 fps üstü alabiliyor aynı zamanda 8 GB gereksiz olmuş çünkü kart ilerde o kadar GB'yi işlemeyecektir büyük olasılıkla 4,8 GB fazla bir fark göremessiniz 4 daha mantıklı olur hem paranız cepte kalır hemde israftan kurtulursunuz.
İşlemci konusuna gelirsek daha uzun ömürlü ve daha iyi bir işlemci olması sebebiyle alabilecekseniz i5 6500 daha iyi bir tercih olucaktır.Anakarta daha az para vermek isterseniz msi b150m bazooka kullanabilirsiniz ama aynı fiyata anakart alabilirseniz msi b150 gaming m3 tavsiye ederim arkadaşıma topladığım bilgisayarda kullandık hem hoşluğu hem malzeme kalitesi hem bir çok desteği ile güzel bir anakarttır.

image.jpeg
İleride overclock (işlemci uyumlu değil şuan OC için zaten) veya crossfire yapmayı düşünmüyorsan bence crossfire zaten yapılmamalı çünkü oyun desteği çok az ve seçtiğim ekran kartı bunun altından kalkabilir bu sistem için bu anakart fazla olmuş bence. Bunun için sana tavsiye edebileceğim sistem budur istersen kasa ve monitör öneriside yapabilirim amd freesync için uyumlu monitör ve 600W 80+ plus dahili PSU'lu kasa. SSD istersen 850 EVO al ama performans yönünden farklılık yok sadece kullanım süren 3 yıldan 5 yıla çıkar tahminen. Sadece yeterli bütçen varsa ramları HyperX Savage 2133 CL-13 (2x8) almanı öneririm fakat önerdiğim RAM'lerde yetecektir eksik olduğum bi yer varsa arkadaşların düzeltmesi dileğiyle. :) (Ekran kartı RX-470 te MSI alma bu konuyu bayağı inceledim Sapphire Nitro-OC daha performanslı, bu modelinde en azından.)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 182159 İleride overclock (işlemci uyumlu değil şuan OC için zaten) veya crossfire yapmayı düşünmüyorsan bence crossfire zaten yapılmamalı çünkü oyun desteği çok az ve seçtiğim ekran kartı bunun altından kalkabilir bu sistem için bu anakart fazla olmuş bence. Bunun için sana tavsiye edebileceğim sistem budur istersen kasa ve monitör öneriside yapabilirim amd freesync için uyumlu monitör ve 600W 80+ plus dahili PSU'lu kasa. SSD istersen 850 EVO al ama performans yönünden farklılık yok sadece kullanım süren 3 yıldan 5 yıla çıkar tahminen. Sadece yeterli bütçen varsa ramları HyperX Savage 2133 CL-13 (2x8) almanı öneririm fakat önerdiğim RAM'lerde yetecektir eksik olduğum bi yer varsa arkadaşların düzeltmesi dileğiyle. :) (Ekran kartı RX-470 te MSI alma bu konuyu bayağı inceledim Sapphire Nitro-OC daha performanslı, bu modelinde en azından.)
Bir eksik yok ama bir tavsiyeni geliştireyim 16 GB ram almak yerine arkadaşın önerdiği anakartı değilde MSİ b150 gaming m3 anakartını alman çok mantıklı olacaktır aynı zamanda Sapphire'nin RX 470 modeli hakkında söylediklerinin hepsi doğru MSİ yerine tercih etmen daha iyi olacaktır.

Bir eksik yok ama bir tavsiyeni geliştireyim 16 GB ram almak yerine arkadaşın önerdiği anakartı değilde MSİ b150 gaming m3 anakartını alman çok mantıklı olacaktır aynı zamanda Sapphire'nin RX 470 modeli hakkında söylediklerinin hepsi doğru MSİ yerine tercih etmen daha iyi olacaktır.

Tabiki oda bir tercih ben anakarttan çok ramden yana eksik gördüm açıkçası 8GB günümüz koşullarında yeterli olamıyor çağa geçişin en güzel f/p ürünüde B150M Bazooka'dır sanırım.

Öncelikle bütçe belirtmen gerekiyor.

İ3 6100 ile RX 470'in darboğaz yapma ihtimali çok yüksek. O yüzden işlemciyi düşürecek isen İ5 6402P almanı öneririm. Bu arada illaki Vatan Bilgisayar'dan almak zorunda değilsin, bir sürü güvenilir siteler var. Ayrıca RX 470'in 4 GB modeli sana yetecektir. (Bunu öneririm. Sapphire Radeon Nitro+OC RX470 4GB GDDR5 256Bit (11256-01-20G))

Tabiki oda bir tercih ben anakarttan çok ramden yana eksik gördüm açıkçası 8GB günümüz koşullarında yeterli olamıyor çağa geçişin en güzel f/p ürünüde B150M Bazooka'dır sanırım.
Ben 8 GB'nin yeterli olduğunu düşündüğüm için böyle yaptım ama eğer anakartı benim dediğim gibi güncellerse ilerde zaten bir 8 GB daha ekleyebilir. Seçim ona kalmış her iki durumdada üzülmeyecektir eğer crossfire gibi bir düşüncesi yoksa ve anakartın gaming özelliklerine ihtiyaç duymuyorsa tabikide ram 16 GB alabilir.

Ben 8 GB'nin yeterli olduğunu düşündüğüm için böyle yaptım ama eğer anakartı benim dediğim gibi güncellerse ilerde zaten bir 8 GB daha ekleyebilir. Seçim ona kalmış her iki durumdada üzülmeyecektir eğer crossfire gibi bir düşüncesi yoksa ve anakartın gaming özelliklerine ihtiyaç duymuyorsa tabikide ram 16 GB alabilir.

Oyunayacağı oyunların destekleyeceğine inanıyorsa Gaming M3'ü ikinci kez düşünmeden aldın crossfire genelde uyumsuz olacağı ve ikinci bir ekran kartı ile 800W PSU'ya okadar para vermeyi hemde anakartı pahalışaştırmayı gereksiz gördüğüm için dedim yani oyunda 5-10 fps anca arttırıp ikinci bir ekran kartı, çok daha kaliteli anakart ayrıca 300 TL civarında PSU'ya vermeye gerek yok ki oynayacağı oyun desteklerse ozaman iki katı fps artmış olacak ozamanda ben size katılırım arkadaşın bütçesi ile alakalı bişey 5000-6000 TL harcayacak olsam crossfire yapabilmek için zaten crossfire dan çok daha iyi sistemler var seçim sizin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı