WD 3.5 1 TB Caviar Blue SATA 3.0 7200 RPM 64 MB Cache Harddisk
Kingston 120 GB HyperX Fury Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500 MB / Yazma 500 MB)
Arkadaşlar oyunlarda bir gram bile kasma olmazken, arada bir donmasına kafam takıldı. BIOS sürümüm güncel, ekran kartım da aynı şekilde güncel. Sorun nedir acaba? Windows 10 64 Bit kullanıyorum, Win 8.1'deyken de aynı sıkıntı mevcuttu.
Bu sorun genelde sabit disk ile alakalıdır. Eski sabit diskimden dolayı donmalar oluyordu yeni sabit disk aldım düzeldi. Sabit diskin SSD ile arasındaki en büyük fark erişim süreleridir. SSD'nin avantajı okuma-yazma hızının yanında erişim süresininde az olmasından dolayı hızlılar. Sabit diskiniz yeni mi? HD Tune ile tarama yapabilirsiniz.
Oyuna girişinden itibaren 10 dk içinde ekran kilitleniyosa işlemcin ısınıyor asırı voltajdan dolayı OC yapıyorsan. FPS düşüyorsa işlemci soğumak için kendini yarı performansa cekiyor. Anlık takılmalar hemen oyuna girişten itibaren baslıyorsa işlemcine fazla voltaj gidiyor. 15 dk sonra baslayan anlık takılmalar ise anakartın NB ısnma sorunu var demektir.
Biraz daha fazla bilgi verebilir misin ? Mesela benim bilgisayarım açılıyordu 1 saat sonra durup dururken donuyordu fare felanda oynamıyordu ekran donuyordu. Ben de bilgisayarın bütün sürücülerini güncelledim, işletim sistemini yükselttim ama bir türlü olmadı. Sonra parçalara bakayım derken baktım ki CD sürücünün sata kablosu yarın şekilde çapraz takılmış yani yerinden çıkmış sorun buymuş sende daha fazla bilgi verirsen ona göre seni yönlendirelim.