Yüksek parçalara sahibim. Oyunlarda FPS değerleri 90-100 civarı ancak oyunlarda ufak takılmalar oluyor. Kasma gibi 1 saniye gelip gidiyor. Rahatsız edici bir sorun. 5-6 farklı oyunda denedim, hepsinde aynı, hatta orjinal oyunlarımda da durum aynı değişen bir şey yok. Bu konuyu çok merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
O HDD de yazılımsal sorun var tasarruf modu açık olduğu sürece oyunlar da takılmalar yapıyor, ama yine de CrystalDiskInfo programını kullanıp tasarruf modunu kapatıp denemen gerek. Eğer yine yaparsa sorun başka bileşen de olabilir.
O HDD de yazılımsal sorun var tasarruf modu açık olduğu sürece oyunlar da takılmalar yapıyor, ama yine de CrystalDiskInfo programını kullanıp tasarruf modunu kapatıp denemen gerek. Eğer yine yaparsa sorun başka bileşen de olabilir.
Arkadaşım bence dediğim programı kur dene eğer yine yaparsa sorun başka yerden olabilir. O zaman 750GB HDD denemelisin. Program da ayar yapmak basit Seçenekler> Gelişmiş Özellikler> AAM/AMP Kontrolü buradan HDD yi seçip kapalı diyorsun bu kadar.
Arkadaşım bence dediğim programı kur dene eğer yine yaparsa sorun başka yerden olabilir. O zaman 750GB HDD denemelisin. Program da ayar yapmak basit Seçenekler> Gelişmiş Özellikler> AAM/AMP Kontrolü buradan HDD yi seçip kapalı diyorsun bu kadar.
Dediklerini yaptım üstat fayda etmedi. oyunlarda yine kasma oluyor..
Bu arada benim hdd segate 1 tb nasıl anladın bilmiyorum ama galiba sorunlu bu harddiskler
Samsung hdd denedim. Sonuc degismiyor. Oyunlarda amacsız bir saliselik kasmalar meydana geliyor. Oyun en zorlandıgında bile 60 fps altına duşmezken bu sorun neden başıma geliyor. Cozumu bulamadm.