i5 6600K Sistem Kasma Sorunu

Ahmet Soran

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler. Akşam üstü bilgisayarıma bi haller oldu. Dota oyununda FPS düşüşleri, genel olarak bilgisayarda kasma mevcut. Sistem özellikleri:

intel i5 6600 k
nvidia GTX 970
2x8 fury DDR4 RAM
MSI z170a gaming m3 anakart

Problemin sebebi ne olabilir ?

Edit: Format atildi bilgisayar sifirlandi.

• Oyunu en yüksek ayarlarda oyna.
  • Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
  • Elindeki işlemcinin TDP değeri yüksek, dolayısıyla ısınan ve kolay soğumayan bir işlemci.
  • İşlemciyi O.C ettin mi?
  • Bileşenlerdeki ısı değerleri ne durumda?
  • Dota2 tek çekirdek kullanan bir oyun diye biliyorum, muhtemelen işlemci darboğaz oluyor olabilir!
Ne kadar bilgi verirsen o kadar hızlı ve kesin çözüme ulaşırsın. Sorduğum ve sormadığım konular hakkında detaylı bilgilendir.

İyi geceler. Akşam üstü bilgisayarıma bi haller oldu. Dota oyununda FPS düşüşleri, genel olarak bilgisayarda kasma mevcut. Sistem özellikleri:

intel i5 6600 k
nvidia GTX 970
2x8 fury DDR4 RAM
MSI z170a gaming m3 anakart

Problemin sebebi ne olabilir ?

Edit: Format atildi bilgisayar sifirlandi.
Sanal ram olmazsa olmaz otomatik olarak değer veriyor Windows.
İşlemciyi sağlam soğut ve hava akışı stabil olsun.
Ben a6-6400k işlemciyi 5.1GHz ile çalıştırıyorum çünkü kasada 5 tane cm fan var ve xigmatek CPU ve chipset soğutması kullanıyorum.

cezalı mıydım bilmiyorum cevaplayamadım kusura bakmayın işlemciyi o.c etmedim hiç işlemcinin üzerinde cm hyper souğutucu var ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum oyunda fps bi yükselip bi düşüyor anlam veremedim oyunu zaten en yüksek ayarda oynuyorum

• Oyunu en yüksek ayarlarda oyna.
  • Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
  • Elindeki işlemcinin TDP değeri yüksek, dolayısıyla ısınan ve kolay soğumayan bir işlemci.
  • İşlemciyi O.C ettin mi?
  • Bileşenlerdeki ısı değerleri ne durumda?
  • Dota2 tek çekirdek kullanan bir oyun diye biliyorum, muhtemelen işlemci darboğaz oluyor olabilir!
Ne kadar bilgi verirsen o kadar hızlı ve kesin çözüme ulaşırsın. Sorduğum ve sormadığım konular hakkında detaylı bilgilendir.
Hocam sorun darboğazmış biostan intel monitor biseyini kapatip hallettim eski haline döndü sağolasın yardımın için

cezalı mıydım bilmiyorum cevaplayamadım kusura bakmayın işlemciyi o.c etmedim hiç işlemcinin üzerinde cm hyper souğutucu var ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum oyunda fps bi yükselip bi düşüyor anlam veremedim oyunu zaten en yüksek ayarda oynuyorum

Hocam sorun darboğazmış biostan intel monitor biseyini kapatip hallettim eski haline döndü sağolasın yardımın için
Sorunu nasıl hallettiniz bendede aynı sorun mevcut nasıl çözüceğimi bilmiyorum yardımcı olurmusun ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı