Çözüldü Intel i5 7300HQ GTX 1050 mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Dengou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 833
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dengou

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
NVDIA GTX 1050 2GB
İşlemci
i5 7300HQ
Arkadaşlar son zamanlarda mavi ekran hataları almaya başladım. Bilgisayarımı yeni formatladım biri yardımcı olursa çok sevinirim aşağıya minidump dosyamı ve sistem bilgilerimi yazdım yardım edecek kişiye şimdiden teşekkürler.

• Windows 10 Pro.
  • Intel i5 7300HQ.
  • 8 GB RAM.
  • NVIDIA GTX 1050 2 GB.
  • Lenovo Legion Y520-15ıkbn

WinDbg Preview yazılımını indirdim ve bir dump dosyasını açtım hatayı incelediğimde nvlddmkm.sys kaynaklı olduğu anladım. İnternette system_thread_exceptıon_handled_m ve nvlddmkm.sys hatalarını arattım bazılarında DDU kurmam bazılarında anakart ile alakalı olduğu söyleniyordu hangisi olduğundan emin değilim ve son zamanlarda Windows yavaşlamaya başladı nedenini bilmiyorum biri yardım edebilirse sevinirim şu anda kimse herhangi bir şey yazmadı...

Birkaç mavi ekran hatası aldıktan sonra linki yeniledim işte link burada:

Son düzenleme:
Çözüm
DDU ayarları varsayılan olacak. Güvenli modu alttaki şekilde başlatacaksınız. Güvenli moda girdiğinizde internet sağ altta yoksa internetsiz güvenli moda girmişsiniz demektir.

Eki Görüntüle 1697657
(Üsttekini türkçesi: Güvenli mod - en az)

Ayrıca Vanguard için gerçek zamanlı koruma dahil bütün antivirüs programlarınıza Riot klasörünü istisna ekleyin.

Sorun Valorant ile alakalı 531.18 sürümünü desteklemiyor sanırım bu yüzden 528.49 sürümünü indirdim ve sorunum çözüldü Riot'ın bu sorunu çözmesi için bir ticket gönderdim umarım düzeltirler. Bütün yardımlarınız ve emekleriniz için teşekkür ederim.
Sorun nvidia driverınızda alttaki şekilde güncelleyin geçer.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- Nvidia sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü game ready olanı indirin. Nvidia eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

İnternetsiz güvenli moda girmek için :
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa) : Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bu işlemden sonra duruma göre geri dönüş yaparsınız. İyi günler.

Sorun NVIDIA driverınızda alttaki şekilde güncelleyin geçer.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- NVIDIA sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü Game Ready olanı indirin. NVIDIA eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına MSConfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz Shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bu işlemden sonra duruma göre geri dönüş yaparsınız. İyi günler.

Merhaba DDU ile NVIDIA kartımı kaldırdım ve güncellemeye çalışırken birden fazla hata aldım.Uzun bir süre denemeden sonra bilgisayarı formatladım şu an ise HD Tune Pro ile hata testi yapıyorum.

Merhaba DDU ile NVIDIA kartımı kaldırdım ve güncellemeye çalışırken birden fazla hata aldım.Uzun bir süre denemeden sonra bilgisayarı formatladım şu an ise HD Tune Pro ile hata testi yapıyorum.
Tam olarak anlattığım gibi yaptığınıza emin misiniz ddu işlemini?
İnternetsiz güvenli moddan çıkmadan ddu ile kaldırıp yeniden başlatmadan masaüstündeki ekran kartı sürücüsünü kurmanız gerekiyor.

Eğer böyle yaptıysanız vermemesi lazım. Temiz kurulum her zaman iyidir. Sorun devam ediyorsa yeni dump dosyası atarsınız.

Tam olarak anlattığım gibi yaptığınıza emin misiniz DDU işlemini?
İnternetsiz güvenli moddan çıkmadan DDU ile kaldırıp yeniden başlatmadan masaüstündeki ekran kartı sürücüsünü kurmanız gerekiyor.

Eğer böyle yaptıysanız vermemesi lazım. Temiz kurulum her zaman iyidir. Sorun devam ediyorsa yeni dump dosyası atarsınız.

Evet tam olarak anlatıldığı gibi yaptım güvenli moda girdim ve işlemi başlattım daha sonra NVIDIA'nın sitesinden drıverı indirdim temiz kuruluma bastım olmadı GeForce Experience indirdim olmadı en sonunda format attım.

HD Tune Pro hata taraması bu şekilde:

1678449061586.png

Tam olarak anlattığım gibi yaptığınıza emin misiniz DDU işlemini?
İnternetsiz güvenli moddan çıkmadan DDU ile kaldırıp yeniden başlatmadan masaüstündeki ekran kartı sürücüsünü kurmanız gerekiyor.

Evet bir gelişme yaşandı bilgisayarımda Valorant'ı açtığımda aynı hatayı tekrar aldım dump dosyasını paylaşıyorum.

Birkaçtane daha aldım güncel link:

Son düzenleme:
Evet tam olarak anlatıldığı gibi yaptım güvenli moda girdim ve işlemi başlattım daha sonra NVIDIA'nın sitesinden drıverı indirdim temiz kuruluma bastım olmadı GeForce Experience indirdim olmadı en sonunda format attım.

HD Tune Pro hata taraması bu şekilde:

Eki Görüntüle 1696528

Evet bir gelişme yaşandı bilgisayarımda Valorant'ı açtığımda aynı hatayı tekrar aldım dump dosyasını paylaşıyorum.

Birkaçtane daha aldım güncel link:
İnternetsiz güvenli modda nasıl sitesinden driver indirdiniz? Daha öncesinde indirdiğinizi varsayıyorum.

Yeni dosyaların hepsini inceledim. Sorun hala Nvidia kaynaklı görünüyor rehberimde anlattığım gibi yapmanıza rağmen devam ediyorsa donanımda sıkıntı olabilir. Garanti veya servise yollayın.

Çünkü dediğinize göre bizzat sizin dediğiniz gibi yaptım demişsiniz.

1- Doğru linkten indirdiniz.
2- İnternetsiz güvenli modda (Normal güvenli mod değil) DDU ile driverı kaldırdınız ve program yeniden başlat dediğinde hayır deyip masaüstüne döndünüz.
3- Masaüstüne daha önce indirdiğiniz driver dosyasından kurulumu sağladınız. Kurarken sadece driver kuruldu.
4- Driver kurulumu da bittiğinde sisteminizi yeniden başlattınız.
Sorun devam etti.
5- Temiz kurulum denediniz ve ardından hala devam etti.

Bütün bunlara rağmen sorununuz devam ediyorsa sistemde sıkıntı vardır. Garantiye gönderin. Eğer ürününün garantisi yoksa da yine üretici firmaya gönderin onarsınlar.

Son olarak valorant'a girerken demişsiniz ancak mavi ekran dosyalarınızın hiçbirinde valorant veya vanguard'a ait driver hatası yok. Yani sizin işlem direkt ekran kartıyla ilgili.

İnternetsiz güvenli modda nasıl sitesinden driver indirdiniz? Daha öncesinde indirdiğinizi varsayıyorum.

Yeni dosyaların hepsini inceledim. Sorun hala NVIDIA kaynaklı görünüyor rehberimde anlattığım gibi yapmanıza rağmen devam ediyorsa donanımda sıkıntı olabilir. Garanti veya servise yollayın.

Çünkü dediğinize göre bizzat sizin dediğiniz gibi yaptım demişsiniz.

1- doğru linkten indirdiniz.
2- internetsiz güvenli modda (normal güvenli mod değil) DDU ile driverı kaldırdınız ve program yeniden başlat dediğinde hayır deyip masaüstüne döndünüz.
3- masaüstüne daha önce indirdiğiniz driver dosyasından kurulumu sağladınız. Kurarken sadece driver kuruldu.
4- driver kurulumu da bittiğinde sisteminizi yeniden başlattınız.
Sorun devam etti.
5- temiz kurulum denediniz ve ardından hala devam etti.

Bütün bunlara rağmen sorununuz devam ediyorsa sistemde sıkıntı vardır. Garantiye gönderin. Eğer ürününün garantisi yoksa da yine üretici firmaya gönderin onarsınlar.

Son olarak Valorant'a girerken demişsiniz ancak mavi ekran dosyalarınızın hiçbirinde Valorant veya Vanguard'a ait driver hatası yok. Yani sizin işlem direkt ekran kartıyla ilgili.

İnternetsiz güvenli mod adında bir yer yok sadece güvenli mod var ona girdiğimde de internetsiz olarak başlatılıyor zaten. Bir forum da nvlddmkm.sys dosyasının C:/Windows/System32/Drivers kısmında olması gerekiyor sanırım benimki ise C:/Windows/System32/DriverStore/FileRepository/nvltig.inf_amd64_b58fa54b9732141a konumunda bulunuyor.DDU ayarlarını yanlış yapıyor olabilirim DDU ayarlarını paylaşabilirmisiniz

Mavi ekran hatası sadece Valorant'ı açtığım zaman alıyorum. Apex Legends, Fortnite, GTA açarken bu sorunu yaşamıyorum bu yüzden Valorant'ın oyuncu destek ekibine başvuracağım.

Son düzenleme:
İnternetsiz güvenli mod adında bir yer yok sadece güvenli mod var ona girdiğimde de internetsiz olarak başlatılıyor zaten. Bir forum da nvlddmkm.sys dosyasının C:/Windows/System32/Drivers kısmında olması gerekiyor sanırım benimki ise C:/Windows/System32/DriverStore/FileRepository/nvltig.inf_amd64_b58fa54b9732141a konumunda bulunuyor.DDU ayarlarını yanlış yapıyor olabilirim DDU ayarlarını paylaşabilirmisiniz

Mavi ekran hatası sadece Valorant'ı açtığım zaman alıyorum. Apex Legends, Fortnite, GTA açarken bu sorunu yaşamıyorum bu yüzden Valorant'ın oyuncu destek ekibine başvuracağım.
DDU ayarları varsayılan olacak. Güvenli modu alttaki şekilde başlatacaksınız. Güvenli moda girdiğinizde internet sağ altta yoksa internetsiz güvenli moda girmişsiniz demektir.

1678536708419.png

(Üsttekini Türkçesi : Güvenli mod - En az)

Ayrıca vanguard için gerçek zamanlı koruma dahil bütün antivirüs programlarınıza riot klasörünü istisna ekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı