Intel i5-7600K 4.8 GHz için voltaj önerisi

msheker

Centipat
GTX 1080 Ti ve i5-7600K kullanıyorum ancak işlemcimin düşük olması sebebiyle güzel bir performans alamıyorum. İnternetten araştırdığım zaman insanlar benim sistemi 4.8GHz ile çok rahat oynuyorlar. Ancak benim sorunum şu: 4.8 GHz'i giriyorum ancak voltaj kısmına gelince internette yazan 1200V'u girince PC açılmıyor. Voltaj kısmını Auto bırakıp denesem olur mu? Ya da bana önerebileceğiniz bir şeyler var mı (yeni işlemci almak dışında)? (Standart 1008V)

Teşekkürler.
  • AORUS 1080Ti 11GB
  • i5-7600K (Xigmatek Sıvı Soğutma)
  • ASUS PRIME Z-270 A
  • 2x HyperX Fury 8GB 2400MHz
  • Xigmatek 750W PSU
  • Dell Alienware 240Hz 1ms 1080p(1080ti 1080p için değil hurafesine başlamayın)

Son düzenleme:
Auto yaparsan gereğinden fazla voltaj verebilir. Deneme yanılmayla uğraşmak istemezsen auto dene tabii auto yaparsan da yeterli voltajı vermeyebilir.
O.C. değerleri hakkında bir tavsiyem yok ancak işlemcin gayet iyi. Düşük falan değil rahat besler o kartı.
4 çekirdek 4 thread bir işlemci, gayet iyi değil maalesef. Özellikle 1080 Ti için. Hem Z çipset anakart var, sıvı soğutma var, işlemci de K e niye overclock yapılmasın ki 🙂 Boşuna mı sıvı soğutmaya, çarpan kilid açık işlemciye ve Z çipset anakarta para verdi adam? Şu ana kadar beklemesi bile hataydı bence. Hem yeterli olsa bile gene overclock yapmak daha iyi ve mantıklı olur çünkü dediğim gibi tonla para vermişsin bu özellik için.

Auto yaparsan gereğinden fazla voltaj verebilir. Deneme yanılmayla uğraşmak istemezsen auto dene tabii auto yaparsan da yeterli voltajı vermeyebilir.

4 çekirdek 4 thread bir işlemci, gayet iyi değil maalesef. Özellikle 1080 Ti için. Hem Z çipset anakart var, sıvı soğutma var, işlemci de K e niye overclock yapılmasın ki 🙂 Boşuna mı sıvı soğutmaya, çarpan kilid açık işlemciye ve Z çipset anakarta para verdi adam? Şu ana kadar beklemesi bile hataydı bence. Hem yeterli olsa bile gene overclock yapmak daha iyi ve mantıklı olur çünkü dediğim gibi tonla para vermişsin bu özellik için.
Evet tonla para verdim ama insan hata yapa yapa öğreniyor. Oradaki adama dedim. Bak i5-7600K düşük kalmasın sonra uğraşmayalım dedim. Adam tutturdu abi yeter abi yeter diye. Ama yetmedi. Yapacak bir şey yok. Birdaha ki PC alışımda ya da arkadaşlarım PC alırken bu hataları yapmayız yaptırmayız. Teşekkürler bu arada.

Un, yağ, şeker bir arada neden helva yapmasın hocam ? :)
İşlemci bahsettiği kadar yetersiz değil sadece. Az bir kayıpla yine götürür ama kurucu unsurlar bir arada paranın hakkını vermek lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı