Intel i5 9300H aşırı ısınıyor

letsgomen55

Decapat
Daha fazla  
Elimde 10 aydır kullandığım bir Legion Y540 laptop var ve işlemcisi sürekli 4GHz'ye çıkıp 96 dereceleri görüyor. Bu şekilde giderse canım işlemcim zarar görebilir. Bu konuda ne yapmak gerekir? Macun yenilemesi mi yapmalıyım yoksa Turbo Boost'u mu kapatmalıyım? Bir de Boost kapatırsam oyun performansı çok düşer mi? Çünkü dediğim gibi Afterburner'a göre işlemci hep 3,8 veya 3, 9GHz de çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Lenovo Legion Y540 sistem özellikleri.
Intel Core i5 9300H 2.4GHz 4.0GHz
16 GB (2x8) 2667MHz SO-DIMM Micron RAM'ler.
NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB (Mobile)
512 GB NVMe M.2 SSD.

Evet temizlik yaptırmalısın, normalde bu kadar kısa sürmez ama sanırım tozlu bir ortamda kullanıyorsun, son günlerdeki hava sıcaklıklarınıda göz önünde bulundurursak, ısınması normal gibi görünüyor.

Pandemi yüzünden çok fazla servise yollamak istemiyorum hiç değilse 3,2 Ghz düşürme şansım var mı ? Önerebileceğiniz f/p bir notebook soğutucu var mıdır ?

Elimde 10 aydır kullandığım bir Legion Y540 laptop var ve işlemcisi sürekli 4GHz'ye çıkıp 96 dereceleri görüyor. Bu şekilde giderse canım işlemcim zarar görebilir. Bu konuda ne yapmak gerekir? Macun yenilemesi mi yapmalıyım yoksa Turbo Boost'u mu kapatmalıyım? Bir de Boost kapatırsam oyun performansı çok düşer mi? Çünkü dediğim gibi Afterburner'a göre işlemci hep 3,8 veya 3, 9GHz de çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Lenovo Legion Y540 sistem özellikleri.
Intel Core i5 9300H 2.4GHz 4.0GHz
16 GB (2x8) 2667MHz SO-DIMM Micron RAM'ler.
NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB (Mobile)
512 GB NVMe M.2 SSD.
Turbo Boost'u kapatmak hiç gerekli de değil.
Bizzat kendim çözdüğüm konu. İşlemciyi Undervolt edin. Turbo Boost'u kapatmaya hiç de gerek yok.
Turbo boost'u kapatmalısın. Oyun performansından çok bir şey kaybetmezsin. Bir de macun yenileyebilirsin.
Nasıl oyun performansından çok da bir şey kaybetmez? 4 GHz ile Basic hızı arasında uçurum fark var. Yarıya yarıya kaybeder nereden baksanız.

Undervolt etme konusunda yardımcı olabilirim. Sistem ve bileşenleri düşük voltaja elverişli ise sıcaklıklar güzelce düşer. Herhangi bir frekans kısması yapmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı