grafik yongası varsa işlemcimde neden görünmüyor aygıt yöneticisinde yardım edebilirmisiniz
ekran lartım var
ama intel gpu az güç yediği için olup olmadığnı öğrenmem gerekiyor
Arkadaşında dediği gibi işlemciniz de dahili grafik birimi bulunuyor.@Furkan1461 İşlemcinin içinde dahili olarak HD Graphics 3000 var.
Ekran Kartını çıkar bilgisayarı öyle açmayı dene.grafik yongası varsa işlemcimde neden görünmüyor aygıt yöneticisindede yo yardım edebilirmisiniz
Bilmiyorum ama herhalde onunla da ilgili bir konu açılmıştır.ekran kartını çıkartamam başta laptop olduğunu söylemeliydim benim hatam
ilkez yazıyorumda böyle yerlerde
İşlemci = İ5 9600k
İşlemci Soğutucusu( Hava Sıvı fark etmez ) =
Ekran Kartı = Asus 1060 6Gb ile 1070 8GB arası kaldım.
Ram = 8 GB herhangi bir marka olabilir.
HDD veya SSD =
(HDD olarak seagate 1TB Barracuda 7200rpm seçimim olabilir.)
(SDD olarak aklımda m2 ler yatıyor.)
Anakart ( Yine Asus olursa çok sevinirim ) =
Bilgisayar Kasası ( Güç kaynaklı olabilir ve ekran kartını dik konumlandıra bilmeliyim. ) =
Ama tipi güzelse ekran kartının dik konulması pek de önemli değil benim için
Güç Kaynağı =
Kasada güç kaynağı yok ise tavsiyelerinize açığım.
Bütçe Toplam 6500TL ama indirimde alcağım için 7000TL ye kadar parça önerebilirsiniz.
Şimdiden Herkese Teşekkür Ederim.
İşlemci dahil mi bütçeye, değil ise RTX 2070' li sistem bile toplanabilir. Ona göre yardımcı olacağım.Hayır bütçeye monitor dahil değil
Ne yazıkki işlemcide dahil.İşlemci dahil mi bütçeye, değil ise RTX 2070' li sistem bile toplanabilir. Ona göre yardımcı olacağım.
İşlemciden kısarsam peki hangi intel işlemciyi önerirsiniz.Ekran kartı olarak orta 2 modelde kalmışsın, bence biraz daha ekle rtx 2060 alabilirsin ama o zamanda işlemciden biraz kısman gerekebilir.
İ5 9600K ya en az 3000 MHz'lik bir RAM almanı öneririm çünkü böyle bir işlemciye 2400 MHz RAM almak, işlemciyle dalga geçmekle aynı şey olur.
SSD olarak 970 EVO'yu önerebilirim, kendimde kullanıyorum hızı muazzam, HDD'yi biraz bekleyip sonra ekleyebilirsin.
Soğutma olarak ister sıvı soğutma ister hava soğutma bu tamamen bütçene bağlı, ama ben sıvı soğutma öneririm hem fiyatları cep yakmaz kolaylıkla.
Kasa olarak, technopat'ın RTX 2060'lı sistem toplama videosunu izlediysen ordaki kasayı alabilirsin, Xigmatek Astro kasa hem RGB seversen çeşit çeşit RGB deseni bulunuyor, hem sıvı soğutma için geniş radyatör boşluğu var yani geniş ve büyük bir kasa, kasada güç kaynağı olarak Xpower 650 W 80 Plus güç kaynağı bulunuyor yani güç kaynağı konusunda endişe etme.
Anakart için ASUS kesinlikle bu arada dediğin gibi, hem performans olarak hemde yılların tecrübesi olarak ASUS'u her zaman sevmişimdir ama MSİ'nin de güzel anakartları var ASUS kadar.
Benim topladığım sistem şu şekilde ve gayette birbiriyle uyumlu, güzel parçalar ve RAM, Micron'un ürettiği güzel RAM'lerden birisi :
Benim sistemim bu şekilde ve gayet memnunum ve senin fiyatınıda karşılayacağına eminim
- MSİ Z390-A Pro ( MSI Global )
- İntel Core İ5 9600K ( Intel® Core™ i5-9600K Processor (9M Cache, up to 4.60 GHz) Ürün Teknik Özellikleri )
- Crucial Ballistix Sport AT DDR4 3000 MHz 2x8 GB ( Crucial 8GB Ballistix Sport AT DDR4 3000Mhz CL17 1.35V PC Ram - Vatan Bilgisayar )
- Xigmatek GLACE 240mm ( XIGMATEK GLACE 240MM EN41039 SIVI SOĞUTMA - Vatan Bilgisayar )
- Xigmatek Astro ( Astro 650W 80plus Power 4 adet Rgb Led Fanlı Kasa - Vatan Bilgisayar )
- Samsung 970 Evo 512 GB SSD
- ASUS Rog Strix RTX 2060 OC Edition ( ASUS Geforce ROG STRIX RTX 2060 OC Edition 6G GAMING 192Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı | ITOPYA )
Umarım sistem toplarken hüsran olanlardan olmassın
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.