Intel i5 Boşta 90 Derece

Ali Bakır

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Benim işlemcim i5 intel. Stok fan var ve PC boştayken 90 derece olduğunu gördüm ve termal macun aldım. Kullanıcam yalnız fanı değiştireyim dedim. Soğutuculara baktım, sadece fan var. Demir ayak kısmını eski fanınkini mi kullanıcam? Yoksa o fanlar ayrı bir görevi mi var? Fanın markası Cooler Master sticfloe blue LED'li 120 mm. Bir de ısınmasının farklı bir nedeni var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bahsettiğin fanın modeli "Sickleflow" olacak. Boşta 90 derece değerine nasıl ulaştığını da yaz lütfen. Hangi program?

Sıcaklık meselesine gelecek olursak bir işlemciyi soğutan şey fan değildir.
Fan yalnızca soğutucu bloktaki ısıyı dağıtır. Eğer fan değiştirirsen neredeyse hiçbir fark yaşamayacaksın sıcaklık konusunda.

Senin ihtiyacın olan şey bir işlemci soğutucusudur. Aşağıda gördüğün gibi bakır ısı boruları ısıyı yapraklara taşıyor, fan ise ısıyı dağıtıyor.
Bütçe belirtirsen iyi bir işlemci soğutucusu önerebilirim.

Isınmanın sebeplerinden bahsedecek olursak montaj kısmı sıkıntılı geçmiş olabilir.

images.jpg

İşlemci üstü soğutucu kısmın bir detaylı fotoğrafını çekersen sana yardımcı olabiliriz,
muhtemelen işlemci soğutucusunun anakartınıza sabitleme ayağı kırılmış olabilir bu yüzden boşta 90 dereceleri görüyorsun fakat ilginç tarafı bilgisayarınız 90 dereceden sonra bilgisayarınızın kendini resetlemesi gerekmektedir sizde durum nedir acaba?

90 derece oluyor ama Reset atmıyor. Bunun nedenini İnternet üzerinden işlemcinin güçlü olmasından dolayı 110 derece kadar reset atmayacağı yazıyordu. İşlemci soğutucusu ayağında bir sıkıntı göremedim gayet çalışır durumda fakat işlemcinin üzerinde termal macun olmadığını fark ettim. Şimdi bir termal macun alacağım sorun çözülür diye umuyorum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı