Intel i5 ve i7, 11. ve 13. nesil arasındaki fark

KF alırım ben o zaman Intel UHD Graphics'i ne yapacağım sanki.

Aa anladım. Ama render, yazılım kodlama gibi çoklu kllanım için i7 tercih etmeliyim o zaman.

Alakası yok, i5 gene yeter de artar bütçe nedir işlemci+anakart için? RAM DDR5 mi?
 
Hocam bu yaz 50k falan ayırmayı düşünüyorum. DDR5 nedir hocam.

Bu sisteme bakın. RAM sürümü DDR5.

4080 için 4K'ya gerek yok, 2K ile çok daha uzun süre oynarsınız.
47k ediyor böyle.
 
Bu sisteme bakın. RAM sürümü DDR5.
Tamamdır hocam. Bir de benim fan sesi takıntım var bunlar ses yapar mı acaba Arctic veya Noctua almalı mıyım? Bir de bu anakart takviyeye uygun mu mesela R7 x3d çıktığında onu taksam eskisini kardeşime versem.
 
Tamamdır hocam. Bir de benim fan sesi takıntım var bunlar ses yapar mı acaba Arctic veya Noctua alınır mı? Bir de bu anakart takviyeye uygun mu mesela R7 X3D çıktığında onu taksam eskisini kardeşime versem.

Soğutucu olarak buna bakın o zaman, linyit Freezer II sessiz bir seri.
 
Merhaba çocukluğumdan gelen i7 işlemci en iyisidir algısı ile i7'yi en iyi işlemci diye düşünmüşümdür hep. Ama sosyalde toplanan sistemlerde hep i5 13. nesil görüyorum. Bunun sebebi nedir? i5 i7'den daha mı iyi ya da 13.nesilde 11'e göre ne değişti? Bir de bu k F h olayı ne?

Oyuncular için i5 gayet yeterli oluyor. Üretim amacı da genel orta seviye oyuncu içindir. i7 işlemciler çekirdek ve frekans bakımından yüksek oluyor. Kişinin ihtiyacına göre i5 i7 i9 diye seçiliyor. K F h olayı da k serisi çarpan kilidi açık yani overclock yapılabilir demektir. Bu da az da olsa performans arttırır ama sıcaklık ciddi derece artar. F demek işlemcinin içinde dahili ekran kartı bulunmaz. Mesela harici ekran kartınız bozulursa bilgisayarınızı kullanamazsınız çünkü görüntü alamazsınız. Ama örnek verilirse i5 12400F 12400'e göre bir tık daha ucuzdur.H yazan laptoplar içindir. Mobil işlemci diye geçer. Verimlilik söz konusudur. Laptoplarda güç sınırlı olduğu için genellikle frekanslardan kısılır daha stabilleştirilmiştir hem güçten tasarruf hem de sıcaklık azalır. Son olarak da teknoloji sürekli geliştiği için çekirdek sayıları frekanslar ve güç hep artıyor. Bu yüzden de i5 13600K 14 çekirdeğe sahipken i7 11700K 8 çekirdeğe sahip böylece i5 13600K daha iyi bir işlemci yani her zaman her i7 iyidir diye bir şey yok.
 

Geri
Yukarı