Intel i7 14700KF işlemci sıcaklığı spike yapıyor

DallasG

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Xpg ddr4 3600mhz
Anakart
Asus prime b760m d4
Merhaba. Yeni işlemci aldım. i5 12600KF'den i7 14700KF ye geçiş yaptım. Ancak sıcaklık durumu biraz kafamı karıştırdı. Cooler Master 240 Dual fan olan soğutucu modelini kullanıyorum. Kullandığım termal macun yine Cooler Master markasının.

Yeni işlemcinin montajını yaptıktan sonra bilgisayara sıfırdan format attım. Sonrasında sıcaklıkları kontrol ettiğimde bir sorun yoktu ancak sonrasında BIOS'a güncelleme geldiğini gördüm ve ASUS Prime B760M D4 anakartimin BIOS sürümünü 1805'ten 1820'ye yükselttim ve Windows'a geldim. Windows kilit ekranı gelir gelmez CPU fan hızı hafif bir yükselir gibi olup sonrasında düşüyor. Sıcaklıklarsa bir hayli garip. Spike denilen olay cok oluyor. 38-40 derecelerdeyken bir anda bir Chrome açsam ya da ekstra sekme açsam 90-100 derecelere anlık çıkıp sonra eski haline dönüyor. Tabii bu sırada fanlar da bir hızlanıp bir yavaşlıyor.

Core Temp görüntülerini paylaşacağım;

Ilk görsel bilgisayar yeni açıldığında alındı.

Diğeri ise Multi Core Cinebench testinde aldığım ekran görüntüsü. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250703_040728.jpg
    Screenshot_20250703_040728.jpg
    105,7 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20250703_040716.jpg
    Screenshot_20250703_040716.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende buna benzer bir olay yaşamıştım lakin benimki biraz farklı bir şekilde oldu umarım sizde de basit bir durumdur. Asus'un Armoury Create yazılımını bilgisayara kurduğumda işlemci fanım bu şekilde çalışıyordu. Sizden de anladığım kadarıyla fanın bir ortası yok, ya çok hızlı dönüyor yük olunca (hafif, ağır fark etmeksizin) anlık, sonra o yük ortadan kalkınca anında sessizleşiyor.

Anlık derecenin çıkması kısmında çok bilgim yok maalesef.

Anakartı Asus görünce bu yaşadığım olayı paylaşmak istedim belki sizde de basit şekilde çözülür diye. Yazılımı kaldırınca ortadan kalktı bende bu sorun.

Hocam bende buna benzer bir olay yaşamıştım lakin benimki biraz farklı bir şekilde oldu umarım sizde de basit bir durumdur. Asus'un Armoury Create yazılımını bilgisayara kurduğumda işlemci fanım bu şekilde çalışıyordu. Sizden de anladığım kadarıyla fanın bir ortası yok, ya çok hızlı dönüyor yük olunca (hafif, ağır fark etmeksizin) anlık, sonra o yük ortadan kalkınca anında sessizleşiyor.

Anlık derecenin çıkması kısmında çok bilgim yok maalesef.

Anakartı Asus görünce bu yaşadığım olayı paylaşmak istedim belki sizde de basit şekilde çözülür diye. Yazılımı kaldırınca ortadan kalktı bende bu sorun.
Değerli yorumun için teşekkür ederim ama armoury create yüklü değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı