İntel i7 3770 ve R9 390x..

Reccep81

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba adım recep düzcede yaşıyorum 22 yaşındayım fikrinizi almak istediğim ve kafamı kurcalayan birkaç şeyi size danışmak istiyorum öncelikle sistemimi yazacağım.

Cpu : intel 3770 ( k değil )
Anakart : asus p8z68 v pro gen3
Ram : 8x2 kingston hyperx
Gpu : r9 270
power : ocz 650W

Arkadaşlar ben bu sistemime asus r9 390x almayı düşünüyorum. Fakat etrafımda ki bazı donanımcı arkadaşlarım bu kart ve işlemcinin darboğaz olacağını ve benim oyunlarda takılmalar yaşayacağımı söylüyorlar sizce böyle birşey olabilir mi ? Bence işlemci ve anakartım üstesinde gelir gibi bir diğer konu ise 390x ile gtx 980 arasında kalmam. Bu konu hakkında da önerinize açığım son çıkan oyunları ve mümkünse önümüzdeki 3 yıl içinde çıkacak bütün oyunları 1080p'de rahat oynamak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba adım recep düzcede yaşıyorum 22 yaşındayım fikrinizi almak istediğim ve kafamı kurcalayan birkaç şeyi size danışmak istiyorum öncelikle sistemimi yazacağım.

Cpu : intel 3770 ( k değil )
Anakart : asus p8z68 v pro gen3
Ram : 8x2 kingston hyperx
Gpu : r9 270
power : ocz 650W

Arkadaşlar ben bu sistemime asus r9 390x almayı düşünüyorum. Fakat etrafımda ki bazı donanımcı arkadaşlarım bu kart ve işlemcinin darboğaz olacağını ve benim oyunlarda takılmalar yaşayacağımı söylüyorlar sizce böyle birşey olabilir mi ? Bence işlemci ve anakartım üstesinde gelir gibi bir diğer konu ise 390x ile gtx 980 arasında kalmam. Bu konu hakkında da önerinize açığım son çıkan oyunları ve mümkünse önümüzdeki 3 yıl içinde çıkacak bütün oyunları 1080p'de rahat oynamak istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
1080 p de 3 yıl boyunca oyunları GTX 970 le de oynayabilirsiniz korkmayın. Darboğaz konusuna gelince o işlemciyle o ekran kartının darboğaz yapacağını düşünmüyorum 3770 güçlü bir işlemci. Şu linkte de r9 fury ile 3770 in darboğazıyla ilgili bir konu paylaşmışlar bakmanızı öneririm.
Will a i7 3770 bottleneck R9 Fury? • /r/pcmasterrace
Güç kaynağıda yeteceektir bir sıkıntı çıkmaz tek r9 390x için tabiki de. Ama benim önerim gtx 980 değilde gtx 970 den yana. Çünkü gtx 970 ile 3 yıl oyunları yüksek ayarlarda 1080 p de rahatça oynayabilirsin. 3 yıl sonra gerekirse işlemci ve ekran kartı yükseltmesiyle devam edebilrsin. 1080 p için gtx 970 öneririm. Alacaksanda gtx 980 değil gtx 980 ti almaya çalış.

Gtx 970 konusunda kafamda bazı sorular var örneğin önümüzdeki yıllar çıkacak olan oyunlar için v-ram sorunu yaşayabilir miyim günümüzde bile bazı oyunlar artık 4 gb v-ram üzerine çıkmış bulunuyor bu yüksek v-ram isteyen oyunlar gtx 970'in performansına etki eder mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı