İyi akşamlar arkadaşlar, i7 3770 işlemcimi artık değiştirmek, yükseltmek istiyorum. Aklım da şu an Ryzen 5 2600 işlemciyi düşünüyorum, biliyorsunuz zaten Intel tekli çekirdek konusunda başarılı lakin AMD ise çoklu çekirdek de başarılı lafın kısası AMD Ryzen 5 2600 hem tekli çekirdek hem de çoklu çekirdek olarak nasıldır? Oyun, edit vb programlarda eski işlemcimden iyi midir? Geçmekte fayda var mı sizce? Çünkü artık DDR4'e geçmek istiyorum.
PC'deki parçalar;
İyi bir işlemcidir, hele ki yayıncı isen Ryzen aşırı iyi olur. Hem Ryzen 3600 serisi ile İntel ile aradaki tekli çekirdek farkını kapattı. Bütçen varsa Ryzen 5 3600 öneririm.
Eğer sadece oyun oynanacaksa intel alınmalıdır ancak yayın render benzeri çok çekirdek kullanılan şeyler yapılacaksa kesinlikle ryzen alınmalıdır hatta arkadaşların dediği gibi bütçe arttırma şansınız varsa 3600 modelini almalısınız.
İşimi görüyor, lakin Assassins Creed Origins tarzı oyunlar da işlemci kullanımı çok yüksek ara sıra drop oluyor.Artık yavaştan ddr4 geçmem vakti geldi doğru değilmi sizcede?
Eğer sadece oyun oynanacaksa intel alınmalıdır ancak yayın render benzeri çok çekirdek kullanılan şeyler yapılacaksa kesinlikle ryzen alınmalıdır hatta arkadaşların dediği gibi bütçe arttırma şansınız varsa 3600 modelini almalısınız.