Intel i7-3770 vs Ryzen 5 2600

Captain James

Kilopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar, i7 3770 işlemcimi artık değiştirmek, yükseltmek istiyorum. Aklım da şu an Ryzen 5 2600 işlemciyi düşünüyorum, biliyorsunuz zaten Intel tekli çekirdek konusunda başarılı lakin AMD ise çoklu çekirdek de başarılı lafın kısası AMD Ryzen 5 2600 hem tekli çekirdek hem de çoklu çekirdek olarak nasıldır? Oyun, edit vb programlarda eski işlemcimden iyi midir? Geçmekte fayda var mı sizce? Çünkü artık DDR4'e geçmek istiyorum.
PC'deki parçalar;
  • Ekran kartı: ASUS STRIX GTX 1060 6 GB
  • İşlemci: i7 3770
  • Anakart: Gigabyte Z68P-DS3 rev 2.0
  • RAM: 12 GB Kingston 1333MHz
  • SSD: Adata 120GB
  • HDD: 1TB Seagate
  • Güç kaynağı: Xigmatek tauro 700W 80 Plus Bronze

Son düzenleyen: Moderatör:
Faydalı olabilir belki;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi bir işlemcidir, hele ki yayıncı isen Ryzen aşırı iyi olur. Hem Ryzen 3600 serisi ile İntel ile aradaki tekli çekirdek farkını kapattı. Bütçen varsa Ryzen 5 3600 öneririm.

Bütçenizi zorlama şansınız var ise 1300 TL'ye 3600 alabilirsiniz. Yapamazsanız da 2600 gayet güçlü bir işlemcidid.

Eğer sadece oyun oynanacaksa intel alınmalıdır ancak yayın render benzeri çok çekirdek kullanılan şeyler yapılacaksa kesinlikle ryzen alınmalıdır hatta arkadaşların dediği gibi bütçe arttırma şansınız varsa 3600 modelini almalısınız.

Geçebilirsiniz. Yine de ben olsam R5 3600 almaya çalışırdım.

I7 3770 işinizi görmüyor mu artık? Eski ama güçlü bir işlemci hala. Bir süre daha götürebilir diye tahmin ediyorum.

Geçebilirsiniz. Yine de ben olsam R5 3600 almaya çalışırdım.

I7 3770 işinizi görmüyor mu artık? Eski ama güçlü bir işlemci hala. Bir süre daha götürebilir diye tahmin ediyorum.
İşimi görüyor, lakin Assassins Creed Origins tarzı oyunlar da işlemci kullanımı çok yüksek ara sıra drop oluyor.Artık yavaştan ddr4 geçmem vakti geldi doğru değilmi sizcede?
Faydalı olabilir belki;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, bu benchmark testinde fazla bir fark görülmüyor acaba burda i7 3770k oc vs yapılmış olabilirmi çünkü herhangi bir bilgi göremedim.
Ben de i7 7700'den Ryzen 5 2600'e geçtim mutluyum.
Geçme sebebiniz nedir? çünkü i7 7700 kuvvetli bir işlemci
Eğer sadece oyun oynanacaksa intel alınmalıdır ancak yayın render benzeri çok çekirdek kullanılan şeyler yapılacaksa kesinlikle ryzen alınmalıdır hatta arkadaşların dediği gibi bütçe arttırma şansınız varsa 3600 modelini almalısınız.
Açıkcası, intel alma taraftarıyım lakin çok yüksek fiyatları var.
3600 daha iyi olur bütçeniz el veriyorsa ama mantıklı bir seçim gibi.
Evet aslında ilk başda ben düşündüm biraz fiyatları düşerse 1150 ya da 1200 gibi fiyatlarda bulursam almayı planlıyorum.
Ben de i7-3770'den 3600 e geçeceğim nasip olursa.
Sizce, ben de bütçeyi zorlayıp ryzen 5 3600 geçsemmi sizce? Çünkü beni 4 yada 5 yıl götürmesini istiyorum tıpkı şuan kullandığım i7 3770 gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı