Intel i7 4700HQ oyunlar da Turbo Boost calismiyor

Adrestia

Hectopat
Daha fazla  
CPU 95-96 derecelere kadar cikiyor oyun oynarken şu an guc plani nihai performans olarak calisiyor. 1.2 GHz'e kadar dustugu oluyor oyunlarda. Termal macunu 1-2 ay once degistim hatta fanin biri bozulmustu onu da degistim ikisi de sorunsuz calisiyor o halde bu derecelere ulasiyor altina aldigim sogutucu pek bir ise yaramiyor bu neden ile undervolt yapmak istiyorum sizce yaparsam performans artisi olur mu? Bir de daha once hic yapmadim bir sorun yasar miyim 93 derecede Turbo Boost'un calistigini goruyorum. Birde hangi program ve degerleri nasil yapacagima yardimci olursaniz iyi olur. @BilgisayarKurdu

Son düzenleme:
Undervolt için Intel XTU veya Throttlestop kullanabilirsiniz.

Hangi termal macunu kullandınız? Doğru şekilde uyguladığınızdan emin misiniz? İşlemci hızınızın bu denli düşmesinin sıcaklık kaynaklı olduğu belli. Fanların dönüşünde herhangi bir sorun seziyor musunuz?

Undervolt için rehberleri Youtube'dan bulabilirsiniz. Isınma sorununuzu çözdüğünüzde de muhtemelen hız sorununuz kalmayacaktır.

Termal macun kalitesiz onunla ilgisi olabilecegini dusunuyorum surerken ustune duzgunce yaydim ve islak mendil ile sildim eski termal macun kalintilarini. Arctic ya da Cooler Master termal macun alip sursem ciddi bir dusus yasanir mi derecede? Ayrica hic undervolt tecrubem yok yanlis birsey yapmakta istemiyorum bazilari -100 dusurmusler voltaji ayni islemci de XTU ile sorunda cikartmamis. Aynisini denememi önerir misiniz? What are your lowest undervolt settings for the 4700hq cpu?

Benzerlerini deneyin. Sonrasında mavi ekran alırsanız değerler sıfırlanır. Biraz daha düşürerek sizin için uygun değerleri elde edersiniz. Termal macunu değiştirirseniz bir sonuç alabilirsiniz fakat kesin diyemem.

Buradaki adımları kendi işlemcinize uyarlayabilirsiniz. Her işlemci birbirinden farklıdır. Fakat uygulanan adımlar aynı.

Lakin undervolt konusunda ne ben ne buradaki diğer üyeler sorumluluk kabul eder. Örneğin kendim uyguladığımda mavi ekran aldıktan sonra -ki gayet normal- SSD'min sağlığı %99'a düştü. Çünkü anlık güç kesintisi oldu. Fakat bu benim SSD'min biraz kalitesiyle alakalı. (XPG SX8200 Pro)

Benzerlerini deneyin. Sonrasında mavi ekran alırsanız değerler sıfırlanır. Biraz daha düşürerek sizin için uygun değerleri elde edersiniz. Termal macunu değiştirirseniz bir sonuç alabilirsiniz fakat kesin diyemem.

Buradaki adımları kendi işlemcinize uyarlayabilirsiniz. Her işlemci birbirinden farklıdır. Fakat uygulanan adımlar aynı.

Lakin undervolt konusunda ne ben ne buradaki diğer üyeler sorumluluk kabul eder. Örneğin kendim uyguladığımda mavi ekran aldıktan sonra -ki gayet normal- SSD'min sağlığı %99'a düştü. Çünkü anlık güç kesintisi oldu. Fakat bu benim SSD'min biraz kalitesiyle alakalı. (XPG SX8200 PRO)

Hic yapmadigim icin o riske girmek istemiyorum aslinda Turbo Boost calismadigi zaman sadece 5 - 7 FPS dusus yasiyorum buyuk bir sorun degil zaten yakinda sistem toplayacagim sadece termal macunu kalteli birsey alip surcem yine de yardiminiz icin tesekkurler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı