Intel i7 4790K Boşta 100 Derece

brslds

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2014
Mesajlar
153
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Arkadaşlar öncelikle merhaba. MSI Z97 Gaming 7 anakart, i7 4790K işlemciye sahibim. Cooler Master Seidon 120 sıvı soğutmam var. Bu sabahtan beri işlemcimin sıcaklığı 100 derecelere çıkıyor ve bilgisayarıma bağlı bütün fanlar tam devirde dönüyorlar. BIOS'u açıp beklediğimde sıcaklık normale dönüyor. Windowsa geçiş yaptığımda ise ilk önce stabil şekilde çalışıyor, yeniden başlattığımda gene sıcaklık 100 dereceyi buluyor. CPU kullanımı %4-%6 arasında seyir gösteriyor. OC Genie tuşu ile 4.4 GHz overclock yapılı. 7 aydır bilgisayarı kullanıyorum ve ilk defa böyle birşey oldu. Sorunun yazılımdan olduğunu düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
 
BIOS'dayken bu sıcaklıkları görmemesinin sebebi nedir ? Çünkü orayı açıp windowsa geçersem sıcaklıkta hiç bir sıkıntı yok. CPU'yu zorlayan birşey de yok açılır açılmaz windows bu sıcaklıklara erişiyor.
 
Seidon 120 kullanıyorsanız OC sıfırlayın ve yeniden değerlere bakın. 100 derece zaten kritik o işlemci için.
 
Benim de olmuştu aynısı, anakart ve işlemciyi aldığım arkadaş sensörde problem olabilir diye anakartı iade aldı. Yeni karta taktık işlemciyi sıkıntı olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı