Intel i7 4790k Overclock (hız aşırtma)

Bir işlemcinin yaklaşık 8-10 sene ömrü var zaten. OC ile bunu ne kadar indirmeyi düşünüyorsun? En fazla 6 yıl kullanacak sistemi. Sen, işlemci zorlanmasın, ömrü kısalmasın diyorsun. O kadar parayı veriyorsun, zorlasan ne olacak ki? İşlemciye OC yapmaya gerek var mı? Tabii ki bu kadar güçlü bir işlemciye OC yapmaya gerek yok ama, zaten 2 modeli var. Neden çarpan kilidi kapalı model alınmadı?

Çarpan kilidi açık olarak alınmasının sebebi işlemciyi uzun vadeli olarak düşünmektir. En azından benim için. 3-4 yıldan sonra OC yaparsın o seni bir 4-5 yıl daha götürebilir. Uzun vadeli bir yatırım gibi.

İşlemciyi OC ile 4.5 ghz'e çıkarttığınızda bu işlemcinin sürekli 4.5 ghz'de çalıştığı anlamına gelmez sadece gerektiğinde işlemcinin hızını 4.5 ghz'e çıkartacağını gösterir yani overclock işlemini yaparken bu tür sorunları düşünmeye pek gerek yok özellikle maximus 7 hero gibi bir anakart ile...

arkadaşlar benim msı Z97 G43 anakart ve 4790K işlemci var OC yapmak istiyorum ama ıntel extreme programında yaptımmı reset atıyor kendine

4790K gibi bir işlemciye OC yapılabilir ancak gerek bile yok bana sorarsanız. Direk turbo moda alın ve 4.4Ghz'de çalışsın. Zaten oldukça yeterli. Extra bir OCye gerek yok. He yapabilirsiniz, 4.8 veya 5.0'a çekebilirsiniz. İyi bir sıvı soğutma ile hiçbir şey olmaz. Sıkıntısız kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı