Intel i7 6700 İşlemciye Anakart Tavsiyesi

alagros1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar i7 6700 işlemcili bir sistem toplamak istiyorum ancak anakart konusunda kararsız kaldım. Nedeni ise aynı modelin farklı fiyat aralığında çeşitlerinin olması. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi forumlar.
Aralarındaki farklar nelerdir? Hangisini tercih etmek gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş belli ki OC yapmayacak. K serisi işlemci almaya gerek yok @CJack60

Listede 3. Anakartı alabilirsin.

O anakartla i7 6700 vatanda 1654 TL tutuyor. Benim önerdiğimse teknobiyotik iadeyle birlikte 1636 TL tutuyor. Soğutucu olarakta bunu alsa TX Silent Wind 108 Intel 775/1150/1155/1156 ve AMD FM2+/FM2/FM1/AM3/AM2+/AM2 Uyumlu 7 Kanatlı CPU Soğutucu vatandan alacağıyla aynı paraya denk geliyor. Overclock yapmasa bile düz 6700'den daha performanslı olacak oyun hediyeside cabası. Konu açanın isteği ayrıdır daha iyisini önermek ayrıdır.

Son düzenleme:
Cevap ve görüşleriniz için teşekkür ederim.Arkadaşın önerisi de gayet makul ben ikisini bir arada almayı düşünmediğimden dikkat etmedim indirim meselesine ancak daha mantıklı gözüküyor. 6700k daha fazla enerji tüketiyor o tip soğutma yeterli olur mu acaba.

Cevap ve görüşleriniz için teşekkür ederim.Arkadaşın önerisi de gayet makul ben ikisini bir arada almayı düşünmediğimden dikkat etmedim indirim meselesine ancak daha mantıklı gözüküyor. 6700k daha fazla enerji tüketiyor o tip soğutma yeterli olur mu acaba.

Overclock yapacaksan yeterli olmayacaktır. 6700K 16NM olduğundan daha az ısınıyor dolayısıyla stok hızda o soğutucu yetecektir. Ben bir örnek teşkil etsin diye o soğutucuyu koydum. Elbette bütçe arttırılırsa daha iyiside alınabilir.

Fiyatı düşürmek için 1. ve 4. karttan birini tercih etsem diğerlerine göre ne kaybederim. PCI slotu hariç bir fark yok sanırım.

Screenshot_20160710-120930.png
Arkadaşlar bu 3 parçada çok kararsız kaldım bu fiyata daha iyisi olurmu yoksa uygun mu tavsiyelerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı