Mert Beşiktaş
Hectopat
Daha fazla
Laptop'larda uzun süreli oyun oynadığınızda herkesin karşısına çıkan bir problem.
Laptop'un soğutucusuna güveniyorsan, altının boşlukta olması gerektiğini, hava çıkışının tarafının boş olmasına özen göstermelisin. Yok yine işe yaramıyor dersen, yıllarca kullandığım soğutucu Zalman ZM-NC3000U'u tek geçerim, daha iyisini de görmedim.
Arkadaşların yazdıkları dışında bir iki önerim olucak. Öncelikle şunu anlamalısın kullandığın ekran kartı ciddi anlamda bir canavar ve bunu oynadığın oyunlara adapte etmen lazım, ilk olarak nvidia denetim masasını açıyoruz daha sonra 3D ayarların yönetilmesi sekmesine geliyoruz, orada yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçiyoruz, daha sonra hemen yanına bulunan, Program ayarları sekmesine geliyoruz ve sonrasında özelleştirmek istediğin programı veya oyunu seçip yine yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçiyorsun ve sağ alt köşeden uygula butonuna tıklıyorsun. senin yaşadığın bu problemin temel sebebi nvidia optimus teknolojisidir. Bu teknoloji senin bilgisayarı kullanma biçimine göre farklılaştırıp değiştirir. Örnek olarak sosyal ağ sitelerinde gezinirken veya film izlerken nvidia optimus gtx960 ı değil de onboard ekran kartını devreye sokar, oyun oynarken iste gtx960 devreye girer. yukarıdaki yazımla sen oynadığın oyunları ihtimal ile değil kesin olarak gtx960 a adapte ediceksin ve daha yüksek bir performans alıcaksın
Not: hem dahili hem harici ekran kartlarının ikisinide en yüksek sürümde kullanmanın çok yararı olur. Nvidia Optimus bu geçişlerde daha net iş yapar.Eki Görüntüle 180713 Eki Görüntüle 180718
Asıl tek fanlılar iyi performans verirLaptop tek fanlı olduğu için ne yazık ki güvenmiyorum. Zalman ZM-NC3000U bulamadım bir site haricinde, o siteden de çok çektim. Olmayan ürünleri stokta gösterip paranızı alıyorlar, onlar paranızı geri yatırana kadar çaresizsiniz. Bu modelin yerine ZM-NC1000 nasıldır, önerir misiniz? Bir de Cooler Master X Slim Notepal adlı model hoşuma gitti. Eğer buna da göz atıp yorumunuzu söylerseniz minnettar olurum.
Aslında dediğinizin bir kısmını daha önce yaptım. Örneğin Far Cry 4 oyunu zaten Nvidia GPU ile çalışıyor. Yani sanıyorum ki oyunlarım zaten yüksek performanslı Nvidia ekran kartıyla açılıyor.
Bir de ekran kartımı övmüşsünüz, teşekkür ediyorum. Ama ben ne yazık ki gerek internette gördüğüm kendi laptop modelimin inceleme testlerinde, gerek sitelerde GPU karşılaştırmalarında bu performansı göremiyorum. Örneğin GTA 5'te 1080P çözünürlükte oynarken hangi ayarları yaparsam yapayım sabit 60 FPS'te oynayamıyorum. Bunu sıcaklığa da bağlamayacağım çünkü performans testlerinde de bu şekilde. İşin beni üzen kısmı da, bu laptopa 4000 TL'ye yakın para vermem. Yani almadan önce Witcher 3, GTA 5 veya Far Cry 4 gibi oyunlarda 1080P orta - yüksek grafiklerde 60 FPS almayı hayal ediyordum.
Neden kimse bakmıyor buraya sorunum hala devam ediyor