Intel i7 6700K GTX 1060 Sisteme PSU Önerisi

500W fazlasıyla yeterli. 600 al kafan rahat etsin. 750+ hem gereksiz hem de güç tüketimi verimliliği açısından kötü olur. Para saçmak istiyorsan yüksek watt yerine 650 watt'ın gold, platinum'unu falan al.

İnternette çoğu kişi önermiyor bu siteyi. Siz kendiniz buradan bilgisayar topladınızmı daha önce?
Hayır toplamadım ama alırsam ordan alıcam galiba. Genelde ucuz oluyor. İstanbul'da isen mağazalarından alabilirsin.
500W fazlasıyla yeterli. 600 al kafan rahat etsin. 750+ hem gereksiz hem de güç tüketimi verimliliği açısından kötü olur. Para saçmak istiyorsan yüksek watt yerine 650 watt'ın gold, platinum'unu falan al.
Hocam 500w yeter deyip durmayın lütfen. Matematiksel olarak yeter evet ama parçaların maksimum istediği güç kadar güç üretebilen bir PSU uzun süreli oyunlarda ısınır ve fanını daha çok döndürmek zorunda kalıcağı için ses çıkarır. Aynı zamanda çok ısınan parçaların ömrü azalır ve güç kaynakları her diğer parça gibi zamanla performans kaybı yaşar. Gereksinime eş değer güç üreten bir PSU performans kaybederse ileride karşılayamaz hale gelir ve performans kayıpları, oyunun aniden kapanması gibi sorunlar yaşatır. (bkz. AMD RX480 referans tasarım 6pin güç girişi yetersizliği.) O yüzden en azından 600w bir PSU almak her zaman daha karlıdır. Sertifikalı bir PSU'nun fazlası da olmaz. Gerekmediği gücü üretmez serin çalışır. Yarın birgün yeni bir koyarken sisteme düşünmen gerekn 1 şey eksilir.

Teşekkürler bende zaten 600w altına düşmezdim.

Aynı watt tüketen PSU'lar, aynı miktarda ısı enerjisi üretecektir. Siz %100 verimlilikte 500W da taksanız, 1500W da taksanız üretilen ısı ve haliyle beklenen ısınma miktarı aynı olacaktır. 1500W PSU'ların genelde daha büyük fanı oluyor derseniz o artık Watt tartışmasından çıkmış olur.

Çok ısınan parçaların ömrü azalır ve zamanla performans kaybı yaşar gibi ifadeleriniz oldukça muğlak malesef. Düşük watt'lı PSU'ların daha fazla ısı üretmeyeceğini yukarıda söylemiştim, aksini düşünüyorsanız kaynak göstermeniz gerekir. Eğer ömrü 15 seneden 14 seneye düşecekse pek bir anlam ifade etmiyor. Sertifikalı PSU'nun fazlası olur. PSU'ların verimlilik eğrileri vardır. Örnek vermek gerekirse; 400W güç tüketimi için, kullanacağınız 1500W Corsair PSU ile 550W Corsair PSU'ya göre daha fazla güç tüketmiş olursunuz. Elbette burada birinde 1500W diğerinde 550W harcarsınız demek istemiyorum; ama yaklaşık 15W verimsizlik neticesinde ortaya çıkan bir güç kaybı olacaktır. Çünkü 1500W PSU'lar 400W güç tüketimi için tasarlanmamıştır.

Arkadaşın yazdığı sistemin yüklenmiş durumunda güç tüketimi 332W. Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core, GeForce GTX 1060 6GB GAMING X - System Build - PCPartPicker

500 Watt'ı aşması için seçtiği ekran kartından 2 tane daha takması lazım, ki o anakarta takamaz. İki ekran kartı takamadığına göre başka bir şeyle de o gücü aşması mümkün değil. Ben ne demişim, 500W fazlasıyla yeter (doğru mu, evet), 600W al kafan rahat etsin. Bazı arkadaşların önerdiği gibi 850W falan almasına hiç gerek yok.

Teşekkürler

Ben 500w yetmez demedim zaten. Ama yanlışınız var bir konuda aynı derecede ısınmazlar. 500w bir PSU heleki sertifikalı değilse sürekli yük altında çalışır. 1500w örneği vermişsiniz. 1500de çalışmaz demişsiniz. E ben de onu diyorum. Fazlasını üretmez ve 300w çeken bir sistem 15 fazla çekse anlayacagınızı sanmıyorum ben açıkcası. AMD'nin 300'ü tek çeken kartları mevcut şu an piyasada. Aynı zamanda ömrü azalır burda içinde ayrılır güç üretebilme ömrü ve vaat ettiği gcü üretme ömrü diye. PSU'lar zamanla daha az güç üretir. Buda 500w sertifikasız bir güç kaynağının bir kaç yılda sistemi besleyemeyeceği demek oluyor. Sertifikalılar da 400w civarı en ucuzu üretiyor bu da 2 3 yıl uzatıyor ömrü. Yan, 15 ike 14 değil. Ve en sonuncusu biraz daha mantığa dayalı. Yıl gelmiş 2016'ya neden halen daha 500w? 600 ile 500 arasında fark bile yok almışken neden 600w değil? 20 30 lira fazla verip kafa rahatlığı varken üstelik. Aynı zamanda artık ilerleyen teknolojiden diyelim 500w ile 600w aynı boyda olmuyorlar. İnceltmeye çalıştıkça fan küçülüyor, alan küçülüyor zorladıkça daha fazla ısınıyor. İkimzide 600 alınması konusunda hem fikir isek bu arada. Kirlilik yapmaya da gerek yok daha fazla teşekkürler.

Ben anlatamadım, bu arkadaş anlatsın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dünyanın en çok izlenen tech kanalının daha geçen hafta eklenen videosu.

Paylaştığınız videoda benim dediğim 1 şeyi bile yalanlamıyor arkadaş. Hatta dediklerimi ingilizce olarak ve grafiklerle söylüyor.
Aynı watt tüketen PSU'lar, aynı miktarda ısı enerjisi üretecektir.
Bu dediğinide yalanlıyor bu arada. Çünkü ordaki grafikte gösterdiği üzere 1200w bir PSU gücünün %20'sindeyken fanlarını döndürmüyor bile! Bu da ısınmıyor demek zaten. Aynı zamanda diyor ki dünyanın en çok izlenen tech kanalı, PSU'lar yaşlandıkça güç kaybediyor, bu yüzden kesinlikle sistemin tam istediği kadar güç üretebilen bir güç kaynağı almazdım. Bunu ben değil dünyanın en çok izlenen tech kanalı söylüyor. Yani paylaştığınız video benim dediklerimi yalanlamamakla beraber doğruluyor. 500w almanızı halen daha tavsiye etmiyorum iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…