Intel i7 6700K GTX 1060 vs Intel i5 6600K GTX 1070

Katılıyorum o fark ta bana göre o iki işlemci arasındaki fiyat farkına deymez zaten kimi oyunlarda çok ilginç sonuçlar ortaya çıkmış bu biraz da hangi oyunları oynayacağınıza göre karar verilecek bir seçim gibi gözüküyor.
2-3 sene sonra yeni çıkan ekran kartını takamayacağını anladığın zaman işlemci + anakart değişirken anlarsın farkı :)

Katılıyorum o fark ta bana göre o iki işlemci arasındaki fiyat farkına deymez zaten kimi oyunlarda çok ilginç sonuçlar ortaya çıkmış bu biraz da hangi oyunları oynayacağınıza göre karar verilecek bir seçim gibi gözüküyor.
Aradaki işlemci farkına değmez denilmez tam olarak. Sadece İ5 ilede kullanılabiliyor denilebilir. Tam verim alınmaz İ5 ile.

2-3 sene sonra yeni çıkan ekran kartını takamayacağını anladığın zaman işlemci + anakart değişirken anlarsın farkı :)
Buda İ5 ile 1080 kullanılmaması için bir sebep. İ7 1070 almak daha doğrudur İ5 1080'e kıyasla.

Bakın beyler ben sizin demek istediğinizi anladım zaten de siz beni anlamadınız; Tabiki işlemcinin i5, i7 olmasının etkisi var ve tabiki i5'te gtx 1080 tam verim alması mümkün değil ben zaten onu söylemiyorum. Ben fiyat - performans olarak konuşuyorum GTX 170 gayet iyi gelir diyorum bana kalsa ben 8 gb rx 480 + i5 6402P alırdım çok iyi denk gelirdi ama buna rağmen şunu söyleyebilirim İ5 6600K OC ile 4.9Ghz mümkün biliyorsunuz.
Yani şöyle bir video var bakın bir inceleyin mesela i3 6100 oc ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle de;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Luck Star üç yıl sonra şuanki i7'nin dahi yeni çıkacak bir ekran kartına yetip yetmeyeceğini bilemeyiz teknoloji son sürat gelişiyor malum.

Sonuç olarak benim diyeceğim daha önceki yorumlarda da belirttiğim gibi i5 işlemci ve GTX 1070 gayet iyi bir seçim olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 ve 1070 için bir şey diyen yok ki. I7 ve 1070 de iyi olur ama sırf daha iyi zannederek işlemciden kısıp i5 ve 1080 alana laf ediyoruz.

Ayrıca Intel her yeni işlemciyi %2-%10 arasında daha iyi performans verecek şekilde çıkarıyor. Yıllardır böyle devam ediyor. 2-3 sene sonrasina fazla fazla yeter 6700k.

Bakın beyler ben sizin demek istediğinizi anladım zaten de siz beni anlamadınız; Tabiki işlemcinin i5, i7 olmasının etkisi var ve tabiki i5'te gtx 1080 tam verim alması mümkün değil ben zaten onu söylemiyorum. Ben fiyat - performans olarak konuşuyorum bana kalsa ben 8 gb rx 480 + i5 6402P alırdım çok iyi denk gelirdi ama buna rağmen şunu söyleyebilirim İ5 6600K OC ile 4.9Ghz mümkün biliyorsunuz.
Yani şöyle bir video var bakın bir inceleyin mesela i3 6100 oc ;

Şöyle de;

Luck Star üç yıl sonra şuanki i7'nin dahi yeni çıkacak bir ekran kartına yetip yetmeyeceğini bilemeyiz teknoloji son sürat gelişiyor malum.

Sonuç olarak benim diyeceğim i5 işlemci ve gtx 1070 gayet iyi bir seçim olur.

İ5 ile 1070'in iyi olduğu konuda haklısınız. Hem İ5 1070'in tamamından verim alabilir hemde 1070 gerçekten güçlü bir kart. F/P hakkında kart alınacaksa RX 480 tek geçerim.

İ5 ve 1070 için bir şey diyen yok ki. I7 ve 1070 de iyi olur ama sırf daha iyi zannederek işlemciden kısıp i5 ve 1080 alana laf ediyoruz.

Ayrıca Intel her yeni işlemciyi %2-%10 arasında daha iyi performans verecek şekilde çıkarıyor. Yıllardır böyle devam ediyor. 2-3 sene sonrasina fazla fazla yeter 6700k.
Zaten İ7 6700K GTX 1070 ile I5 6500 GTX 1080 yaklaşık FPS değerleri veriyordur diye tahmin ediyorum. Sonuçta güzel kandırdım. :D

1070 alırsan beraberinde kullanacağın 2K monitör için epey masraf çıkacak. 1060 alırsan herhangi 1ms oyun monitörü işini görür. Yani sistem seçiminde beraberinde kullanacağın monitör belirleyici olacak.
GTX 1090 Extreme bilmem ne şundan bundan special edition founders hebele hübele modelinden alıp 720p monitörde minecraft oynamak hobimdir. Yaklaşma elmas kılıcımla gözünü örümcek gözü gibi keserim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı