Intel i5 6600K vs Intel i7 6700K

ForquesT

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. İnternetten izlediğim kadarıyla OC ile 6700K ve 6600K hemen hemen aynı FPS'i veriyor. Bunun için aradaki farkı da göz önüne alarak 6600K almak daha mantıklı göründü. Gerçi toplayacağım sistem ancak Kaby Lake'e yetişir ama onda da aynı mantık işleyecek sonuçta diye düşünüyorum.

Sorum şu: İşlemciyi sürekli OC ile kullanabiliyor muyuz? İşlemciyi yorar mı yoksa sadece oyun esnasında mı açmam gerekli?
Aynı şeyi ekran kartı için de sorabilirim. Sadece oyun esnasında mı açmam lazım yoksa sürekli hız aşırtmayla kullanabilir miyim?

Bir de işlemci + RAM + anakart bir sistemde ortalama 4-5 yıl performans sorunu yaşatmadan kullanılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
O.C anında olucak bir durum değildir. Yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır. Sistem sürekli üst frekanslarda çalışmaz. Gerektiği zaman gerektiği kadar çalışır. Siz bence iyice bir araştırın. Sonuçta sistem çöpte olabilir. O.C şakaya gelmez. 4-5 yıl rahat götürür diye düşünüyorum.

6600K'yı o.c. edeceğinize 6700 alın. Hem soğutucuya vereceğiniz paradan kurtulmuş olursunuz, hem de o.c. ile uğraşmamış olursunuz. Ayrıca 6600K ile o.c. yaparak 6700 performansına ulaşmanız çok zordur.

O.C anında olucak bir durum değildir. Yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır. Sistem sürekli üst frekanslarda çalışmaz. Gerektiği zaman gerektiği kadar çalışır. Siz bence iyice bir araştırın. Sonuçta sistem çöpte olabilir. O.C şakaya gelmez. 4-5 yıl rahat götürür diye düşünüyorum.

Anladım dostum sürekli oc ile çalışmıyor yani sistem aradığım cevap buydu teşekkürler.

6600K'yı o.c. edeceğinize 6700 alın. Hem soğutucuya vereceğiniz paradan kurtulmuş olursunuz, hem de o.c. ile uğraşmamış olursunuz. Ayrıca 6600K ile o.c. yaparak 6700 performansına ulaşmanız çok zordur.

İnternete baktığımda 6700 3.4ghz hıza ulaşıyor. 6600k ise 4.5lere kadar çıkabiliyor.

Ghz herşey demek değildir. 4.8ghz o.c. edilmiş 6600k'nın 6700 kadar performans vermediğini de araştırsaydınız keşke.
Bkz. i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzlediğim birkaç videoda OC'un her zaman daha iyi performans verdiğine şahit oldum.

İnsanlara doğru olanı anlatmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha kanıtlayan bir kullanıcı daha. Konuyu okuyun. Size doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. O zaman buyrun test:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

4.6 Ghz'e o.c. edilmiş bir 6600K, 6700 kadar performans verememekte. Ayrıca 6700 işlemci kullanımı %40'larda seyrederken i5 6600K 4.6Ghz olmasına rağmen %70'lerde seyretmekte. Seçim sizin. Güle güle kullanın.

İnsanlara doğru olanı anlatmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha kanıtlayan bir kullanıcı daha. Konuyu okuyun. Size doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. O zaman buyrun test:

4.6 Ghz'e o.c. edilmiş bir 6600K, 6700 kadar performans verememekte. Ayrıca 6700 işlemci kullanımı %40'larda seyrederken i5 6600K 4.6Ghz olmasına rağmen %70'lerde seyretmekte. Seçim sizin. Güle güle kullanın.

Tamam da ben tereddütte olduğum için ve bilgi almak için başlık açıyorum niye böyle ters cevap versiyorsunuz ki. Ben sizden açıklama istiyorum paylaştığım şey böyle söylüyor sebebi nedir diye soruyorum terslemenize gerek yok açıkçası.

Overclock ihtiyaç halinde devreye giriyor. İşlemci ve ekran kartına overclock yapsanda normal kullanım esnasında ekran kartı fanlarını durduruyor azami güç tüketiyor işlemcide ihtiyacı kadar çekirdek hızı kullanıyor. Ne zaman ki oyun oynayacaksın o zaman yaptığın overclock devreye giriyor. Yani işlemcinin ve ekran kartının overclock'lu değerlerde kalmasında hiçbir mahsur yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı