Intel i7 6700K GTX 1080 Sistem Toplama

wsthowned

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart: Asus Maximus VIII Extreme Intel LGA 1151 Socket Motherboard
  • CPU: Intel Core i7 6700K
  • GPU: ASUS ROG Strix GTX 1080-O8G-Gaming Nvidia
  • PSU: Corsair AX1200i 1200 Watt, 80 Plus Platinum Certified Digital ATX Power Supply
  • RAM: Corsair CMD32GX4M4B3200C16 Dominator Platinum Series 32 GB (4x8 GB) DDR4 3200 MHz CL 16 XMP 2.0 High Performance
  • HDD: Samsung SSD 850 EVO 1 TB 2.5" SATAIII 6 GB/s Sequential
  • CPU Soğutucu: Cooler Master RR-212E-16PK-R1 Hyper 212 Evo "Ultra High Performance
  • Case: Aerocool X Predator BR Edition USB 3.0 Full Tower Gaming
Merhaba arkadaşlar. Yukarıda toplamak istediğim sistemin özellikleri bulunuyor. Donanım piyasasına çok uzun zamandır göz gezdirmediğim için toplayacağımız sistemde eksilerin bulunmasını istemiyorum. Bu sebepten dolayı buraya yazmak istedim, sizin bilgileriniz doğrultusunda hareket etmekte fayda var diye düşünüyorum.
  1. RAM'lerin anakart ile uyumu nasıl? (ASUS'un sitesinden baktım fakat, MSI'daki gibi bir compatibility çizelgesi yapmamışlar.)
  2. "Samsung SSD 850 EVO 1 TB" yerine "Samsung MZ-V5P512BW 512 GB 950 Pro" tercih etsem gözle görülür bir performans farkı yaşar mıyım? Pro'ya vereceğim paraya değer mi?
  3. GPU olarak tercihim ASUS'tan yana oldu, ZOTAC'ın AMP! versiyonu ve Gainward arasında gidip geldim. Sizce tercihim ne olmalıdır?
  4. Kasa konusunda hayli kararsızım, önerebileceğiniz bir kasa var mıdır?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam bütçeniz nedir? Sanki bunların fiyatına bir X99 sistem toplayabilirsiniz gibi geliyor. Bazı şeyler çok abartılmış. Mesela depolama (HDD yazmışsınız ama anladığım kadarıyla depolamayı kastediyorsunuz.) 1 TB SSD yerine 500 GB SSD ve 2-3 TB HDD koyulabilir. PSU'da da aşırıya kaçmışsınız.

Skylake bir sistem için bir anakarta 2000 lira civarı vermek bence gereksiz. Hani bütçeniz yüksektir anlarım ama babalar gibi 2011 V3 var yani.
Ayrıca 1200W güç kaynağı da çok fazla hele ki SLI olsa bile çok fazla. Kaliteli olup düşük güçlü güç kaynakları da var.
Ram'ler uyumlu.
Kasa için şahsi fikrim: beğenmedim. Daha sade daha asil duran bir çok full tower kasa var özellikle corsair 780t gibi.
Üstteki arkadaş ta haklı zaten eğer dönüş yaparsanız yardımcı oluruz.

@Silinen üye hocam size özelden ulaşmam mümkün mü?

Skylake bir sistem için bir anakarta 2000 lira civarı vermek bence gereksiz. Hani bütçeniz yüksektir anlarım ama babalar gibi 2011 V3 var yani.
Ayrıca 1200W güç kaynağı da çok fazla hele ki SLI olsa bile çok fazla. Kaliteli olup düşük güçlü güç kaynakları da var.
Ram'ler uyumlu.
Kasa için şahsi fikrim: beğenmedim. Daha sade daha asil duran bir çok full tower kasa var özellikle corsair 780t gibi.
Üstteki arkadaş ta haklı zaten eğer dönüş yaparsanız yardımcı oluruz.
Tam bütçeniz nedir? Sanki bunların fiyatına bir X99 sistem toplayabilirsiniz gibi geliyor. Bazı şeyler çok abartılmış. Mesela depolama (HDD yazmışsınız ama anladığım kadarıyla depolamayı kastediyorsunuz.) 1 TB SSD yerine 500 GB SSD ve 2-3 TB HDD koyulabilir. PSU'da da aşırıya kaçmışsınız.
Kesinlikle! Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı