Güç kaynağına ve sıvı soğutmaya çok abanmışsın daha ucuz bir güç kaynağı ve soğutucu almaya bak silverstone tundra serisine bakabilirsin SSD'yi kesinlikle 250gb yap onun dışında fena değil.
Bana göre soğutucu ucuz geldi tamam belki sisteme fazla gelmiş olabilir ama Amazon'dan alsak o soğutucu 435 lira. Ben az önce az kalsın alıyordum. Amazon'dan 350 liraya H100i V2 mi alsam yoksa onu mu alayım hemen 400 liraya sizce? Ya da Arctic Liquid Freezer 240 mı? Kararsızım...
SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE |
230TL'ye bunu öneririm adamlar 15k'lık sisteme bile bunlardan kullanıyolar genelde çok abartmaya gerek yok soğutmayı skylake zaten işlemciler o yüzden bu soğutucu fazlasıyla işinizi görecektir.Bunu alın kesinlikle pişman olmassınız.[TBODY] [/TBODY]
SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE
@Luck Star
Sanırsam, kasayı Mecidiyeköy Eksen'den alacağım. Bunun yanında pazarlık ile diğer bileşenleri daha ucuza getirebilirsem yine Eksen'den alışverişimi yaparım. Ancak baktım pazarlıkla istediğim sonucu alamıyorum, kasamı alıp Ebrar'a gideceğim. Yaptığım araştırmalara göre en uygun fiyat orada.
Kasa konusunda;
COOLER MASTER MasterCase PRO 5 RC-MCY-005P-KWN00, Power Yok, USB, Ses, MidTower Kasa
Cooler Master Mastercase Pro 5 almayı düşünüyorum.
Corsair Spec Alpha benim ilk tercihimdi ancak kasanın yapısı gereği sıvı soğutma sistemini üst tarafa monte etmek neredeyse imkansız, takan üst kapağını kırıp takıyor diye biliyorum. Hatta sıvı soğutmayı kasanın dışında, duvara monte edeni dahi gördü bu gözler.
Dark N10, maliyeti çok kısıyor diye aklımda şu sıralar. Biraz daha araştıracağım bu kasayı.
Thermaltake Core X31, dediğin gibi biraz geniş sanki. Yine de göz önünde bulunduracağım.
Bu arada başlığı ve içeriğini yetkili moderatör düzenlemişler, ban tehlikem kalmadı sanırsam
@UsmanAga1
Güç kaynağı konusunda 600w almayı düşünüyorum ancak ne kadar bakarsam bakayım sistemin ne kadar güce ihtiyaç duyacağını kestiremiyorum. Çevreme danıştığımda 750w al geç diyorlar. Bende öyle yapacağım sanırsam.
Sıvı soğutma konusunda da;
SILVERSTONE Tundra (SST-TD02LITE), Intel / AMD, Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi
Bu sanırsam benim işimi fazlasıyla görecektir.
SSD'yi artırmaya karar verdim.
750 W çok fazla gelir tabi SLI yapmassan. 750 W almak yerine kaliteli bir PSU alsan fazlasıyla yeter lakin daha ucuza getirmek istersen arkadaşın tavsiyesini dinleyip amazondan getirebilirsiniz birde MSI' ın sistem güç hesaplama bölümü vardı bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.@Luck Star
Sanırsam, kasayı Mecidiyeköy Eksen'den alacağım. Bunun yanında pazarlık ile diğer bileşenleri daha ucuza getirebilirsem yine Eksen'den alışverişimi yaparım. Ancak baktım pazarlıkla istediğim sonucu alamıyorum, kasamı alıp Ebrar'a gideceğim. Yaptığım araştırmalara göre en uygun fiyat orada.
Kasa konusunda;
COOLER MASTER MasterCase PRO 5 RC-MCY-005P-KWN00, Power Yok, USB, Ses, MidTower Kasa
Cooler Master Mastercase Pro 5 almayı düşünüyorum.
Corsair Spec Alpha benim ilk tercihimdi ancak kasanın yapısı gereği sıvı soğutma sistemini üst tarafa monte etmek neredeyse imkansız, takan üst kapağını kırıp takıyor diye biliyorum. Hatta sıvı soğutmayı kasanın dışında, duvara monte edeni dahi gördü bu gözler.
Dark N10, maliyeti çok kısıyor diye aklımda şu sıralar. Biraz daha araştıracağım bu kasayı.
Thermaltake Core X31, dediğin gibi biraz geniş sanki. Yine de göz önünde bulunduracağım.
Bu arada başlığı ve içeriğini yetkili moderatör düzenlemişler, ban tehlikem kalmadı sanırsam
@UsmanAga1
Güç kaynağı konusunda 600w almayı düşünüyorum ancak ne kadar bakarsam bakayım sistemin ne kadar güce ihtiyaç duyacağını kestiremiyorum. Çevreme danıştığımda 750w al geç diyorlar. Bende öyle yapacağım sanırsam.
Sıvı soğutma konusunda da;
SILVERSTONE Tundra (SST-TD02LITE), Intel / AMD, Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi
Bu sanırsam benim işimi fazlasıyla görecektir.
SSD'yi artırmaya karar verdim.