Intel i7 6700K ve GTX 1070 Sistem Toplama

AC I DC

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Aranızda çok yeni olduğum için site içi kurallara pek aşina değilim fakat bilgi birikiminiz ile bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum.
Başlıkta belirttiğim gibi sadece kasaya 5.500-6.000 TL ayırmayı düşünüyorum. Bilgisayarda genellikle; strateji, simülasyon ve moba ağırlıklı oyunları oynamanın yanı sıra video kayıtları ve yayın yapmayı planlıyorum.
Şimdi gelelim kafamda kurduğum bilgisayara;

İşlemci | 1.190 TL
- Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8MB 1151p

Anakart | 720 TL
- MSI Z170A Gaming M5 DDR4 3600 MHz HDMI USB 3.1 1551p

Belek (RAM) | 400 TL
- Corsair 16GB (22x8) 3200 MHz DDR4 CMK16GX4M2B3200C16R

Ekran Kartı | 1.930 TL
- MSI GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12

Sabit Disk | 185 TL
- Seagate Barracuda 3.5 1TB 7200Rpm 64Mb Sata 3 ST1000DM003

SSD Disk | 200 TL
- Samsung 850 Evo 120GB SSD Disk MZ-75E120BW

İşlemci Soğutucu | 425 TL
- Corsair Hydro H110i GT CW-9060019-WW Cpu Soğutucu

Power Supply | 415 TL
- Corsiar 750W CX750M CP-9020061-EU

Kasa konusunda hala bir seçim yapamadım, önerilerinize açığım bu konuda. Özellikle pencereli bir kasa istiyorum. Aklımdaki kasaları bir müddet sonra buraya editleyeceğim.

5.465 TL + Kasa . Aşağı yukarı bu civarda bir harcamam olacak. Arta kalan parayı ekrana takviye amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Ekran konusunda ( +- 1.000 TL ) da önerilerinize açığım.

1. Alışverişimi Ebrar üzerinden yapmayı planlıyorum. Sizce buradan alışveriş yapmamın bir rizikosu var mı? Fiyatları Ebrar'ın sitesini baz alarak yazdım bunun yanında, sinerji, eksen ve İnventus'tan da alışveriş yapma olasılığım var. Bilgisayarı kargo yolu ile değil elden teslim alma taraftarıyım. Ancak kuzenim vasıtası ile Ebrardan bir kere alışveriş yaptık, diğerleri hakkında pek tecrübeli olmadığım için bu yönde tavsiyenize açığım.
  2. Sistemim birbiriyle uyum içerisinde mi? Herhangi bir aksilik mevcut mudur?
  3. Bileşenlerde değişiklik tavsiyeniz var mı?
  4. Overclock hakkında pek bir bilgim yok ancak sistemimi buna elverişli kurdum. Şu an overclock yapmayı düşünmüyorum ancak ileride belki... Overclock tek tuşla yapılabilir mi?
  5. Sizin bana olan sorularınızı bekliyorum.

Şimdiden ilgili gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer sadece oyun için alıyorsanız i7 6700 işlemciden yukarısı sizin için gereksiz. Ekran kartınıza daha önem vermelisiniz. Benim size tavsiyem böyle bir sistem olacak. Video kayıt yapacağım demişsiniz bu yüzden SSD yi 500 GB, HDD yi 2 TB yaptım. Tabi tercihinize göre değişir bunlar. Ama illa 6000 TL olsun diyorsanız işlemciyi i7 6700k yapıp SSD ve HDD yi düşürüp soğutucu ve anakart yapabilirsiniz.
5500 sinerji.JPG

1- Ebrar ve Sinerjiden defalarca alışveriş yaptım ve şunu söyleyebilirim. İkisi de çok güvenilir hatta Vatan'dan kat kat güvenilir ancak mağazada ürün bulundurmuyorlar fazla. O yüzden siteden sipariş ver elden teslim al.

2- Sistem uyumlu.

3- HDD için kesinlikle WD 1 Tb Blue (WD10EZEX) öneririm. Çok çok hızlı.
3200Mhz oyun için pek etki oluşturmaz o yüzden gereksiz bence. 2666Mhz yeter de artar.
Güç kaynağını mümkünse Amazon'dan Evga marka gold sertifikalı alın. Türkiye'de satılan Seasonic hariç uygun fiyata kaliteli güç kaynağı yok.
Anakart olarak Asus Z170 Gaming Pro tavsiye ederim ama sana kalmış.
Bunlar ile fiyat düşer baya.
4- Overclock Asus anakartta çok daha basit. Tek tuş olmasa da herkes yapabilir.
5- Büyük ihtimalle ban yedin çünkü yeni biri ilk mesajda %99 konu başlığını yanlış yazar. Aynısını defalarca yaşadım. Acın acımızdır. Ban yemediysen eğer ne ala :D Ben de benzer sistemi topladım parça parça Amazon'dan.

Kasa olarak ben Dark N10 ile Corsair Spec Alpha arasında kalmıştım ve ikisi de küçük geldi. Paraya kıyıp Thermaltake Core X31 aldım aşırı kaliteli ve çok büyük. Standart mid tower'lardan çok daha geniş alan sunuyor özellikle kablolama için.

i7 6700k - 1000TL
EVGA GTX 1070 FTW - 1600TL
EVGA 750 GQ - 220TL
Thermaltake Core X31 - 370TL
Corsair H100i V2 - 350TL

Anakart ve belleği yarın Ebrar ya da Exa'dan alacağım.

Güç kaynağına ve sıvı soğutmaya çok abanmışsın daha ucuz bir güç kaynağı ve soğutucu almaya bak silverstone tundra serisine bakabilirsin SSD'yi kesinlikle 250gb yap onun dışında fena değil.

Güç kaynağına ve sıvı soğutmaya çok abanmışsın daha ucuz bir güç kaynağı ve soğutucu almaya bak silverstone tundra serisine bakabilirsin SSD'yi kesinlikle 250gb yap onun dışında fena değil.

Bana göre soğutucu ucuz geldi tamam belki sisteme fazla gelmiş olabilir ama Amazon'dan alsak o soğutucu 435 lira. Ben az önce az kalsın alıyordum. Amazon'dan 350 liraya H100i V2 mi alsam yoksa onu mu alayım hemen 400 liraya sizce? Ya da Arctic Liquid Freezer 240 mı? Kararsızım...

Bana göre soğutucu ucuz geldi tamam belki sisteme fazla gelmiş olabilir ama Amazon'dan alsak o soğutucu 435 lira. Ben az önce az kalsın alıyordum. Amazon'dan 350 liraya H100i V2 mi alsam yoksa onu mu alayım hemen 400 liraya sizce? Ya da Arctic Liquid Freezer 240 mı? Kararsızım...

SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE
[TBODY] [/TBODY]
230TL'ye bunu öneririm adamlar 15k'lık sisteme bile bunlardan kullanıyolar genelde çok abartmaya gerek yok soğutmayı skylake zaten işlemciler o yüzden bu soğutucu fazlasıyla işinizi görecektir.Bunu alın kesinlikle pişman olmassınız.

SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE
[TBODY] [/TBODY]
230TL'ye bunu öneririm adamlar 15k'lık sisteme bile bunlardan kullanıyolar genelde çok abartmaya gerek yok soğutmayı skylake zaten işlemciler o yüzden bu soğutucu fazlasıyla işinizi görecektir.Bunu alın kesinlikle pişman olmassınız.

Ya aslında ben hava soğutma almak istiyorum. 120mm sıvı soğutmaya sahip birinin borusu patlamış hep mahvolmuş sistem. O yüzden korkuyorum. TD02-LITE ile aynı fiyattı Arctic Liquid Freezer 240, hem de 4 tane 12cm fan var altlı üstlü.

@Luck Star
Sanırsam, kasayı Mecidiyeköy Eksen'den alacağım. Bunun yanında pazarlık ile diğer bileşenleri daha ucuza getirebilirsem yine Eksen'den alışverişimi yaparım. Ancak baktım pazarlıkla istediğim sonucu alamıyorum, kasamı alıp Ebrar'a gideceğim. Yaptığım araştırmalara göre en uygun fiyat orada.

Kasa konusunda;
COOLER MASTER MasterCase PRO 5 RC-MCY-005P-KWN00, Power Yok, USB, Ses, MidTower Kasa
Cooler Master Mastercase Pro 5 almayı düşünüyorum.

Corsair Spec Alpha benim ilk tercihimdi ancak kasanın yapısı gereği sıvı soğutma sistemini üst tarafa monte etmek neredeyse imkansız, takan üst kapağını kırıp takıyor diye biliyorum. Hatta sıvı soğutmayı kasanın dışında, duvara monte edeni dahi gördü bu gözler.
Dark N10, maliyeti çok kısıyor diye aklımda şu sıralar. Biraz daha araştıracağım bu kasayı.
Thermaltake Core X31, dediğin gibi biraz geniş sanki. Yine de göz önünde bulunduracağım.

Bu arada başlığı ve içeriğini yetkili moderatör düzenlemişler, ban tehlikem kalmadı sanırsam :)

@UsmanAga1
Güç kaynağı konusunda 600w almayı düşünüyorum ancak ne kadar bakarsam bakayım sistemin ne kadar güce ihtiyaç duyacağını kestiremiyorum. Çevreme danıştığımda 750w al geç diyorlar. Bende öyle yapacağım sanırsam.
Sıvı soğutma konusunda da;
SILVERSTONE Tundra (SST-TD02LITE), Intel / AMD, Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi
Bu sanırsam benim işimi fazlasıyla görecektir.
SSD'yi artırmaya karar verdim.

@Luck Star
Sanırsam, kasayı Mecidiyeköy Eksen'den alacağım. Bunun yanında pazarlık ile diğer bileşenleri daha ucuza getirebilirsem yine Eksen'den alışverişimi yaparım. Ancak baktım pazarlıkla istediğim sonucu alamıyorum, kasamı alıp Ebrar'a gideceğim. Yaptığım araştırmalara göre en uygun fiyat orada.

Kasa konusunda;
COOLER MASTER MasterCase PRO 5 RC-MCY-005P-KWN00, Power Yok, USB, Ses, MidTower Kasa

Corsair Spec Alpha benim ilk tercihimdi ancak kasanın yapısı gereği sıvı soğutma sistemini üst tarafa monte etmek neredeyse imkansız, takan üst kapağını kırıp takıyor diye biliyorum. Hatta sıvı soğutmayı kasanın dışında, duvara monte edeni dahi gördü bu gözler.
Dark N10, maliyeti çok kısıyor diye aklımda şu sıralar. Biraz daha araştıracağım bu kasayı.
Thermaltake Core X31, dediğin gibi biraz geniş sanki. Yine de göz önünde bulunduracağım.

Bu arada başlığı ve içeriğini yetkili moderatör düzenlemişler, ban tehlikem kalmadı sanırsam :)

@UsmanAga1
Güç kaynağı konusunda 600w almayı düşünüyorum ancak ne kadar bakarsam bakayım sistemin ne kadar güce ihtiyaç duyacağını kestiremiyorum. Çevreme danıştığımda 750w al geç diyorlar. Bende öyle yapacağım sanırsam.

Corsair Spec Alpha fiyatının hakkını vermiyor. Elimle bükebiliyorum kasayı. Dark N10 fiyatı ucuz olduğu için birşey demek istemiyorum ama Corsair'den iyi bence. Fan'ların sayısından dolayı kaliteden ne denli kısıldığı anlaşılıyor zaten. Arka kapakta kablolar sıkışıyor zor kapanıyor kapak. Benim kasada ise arkaya kablo dahil birde 3 adet farklı konumda 3.5" HDD takılabiliyor dikey olarak. Üste 2 tane 20cm, öne 1 tane 20cm fan ile üst ve öne 36cm radyatör deseği var. Ama gelirsek CM MasterCase konusuna, tasarımını çok çok seviyorum zaten iç yapsını da güzel ama 350 yi geçmek istemediğim için bunu aldım mecburen.

TD02-LITE ben de sevdim ama stokta tükendi her yerde bulamadım.

@Luck Star

Kasa konusunda;

@UsmanAga1
750 W çok fazla gelir tabi SLI yapmassan. 750 W almak yerine kaliteli bir PSU alsan fazlasıyla yeter lakin daha ucuza getirmek istersen arkadaşın tavsiyesini dinleyip amazondan getirebilirsiniz birde MSI' ın sistem güç hesaplama bölümü vardı bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı