Çözüldü Intel i7 6700K ve GTX 980 Ti Sistem Toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

morgenstern

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir haftaya siparişini vereceğim ve amcamın yurt dışından getireceği sistem hakkında tereddütlerim var. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Intel Core i7-6700K 8M Skylake Quad-Core 4.0 GHz LGA 1151
  • MSI Gaming Z170A GAMING M7 veya ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO
  • ASUS GTX 980 Ti STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5

ASUS GTX 980 Ti STRIX-GTX980TI-DC3-6GD5
    ASUS GeForce GTX 980 Ti GOLD20TH-GTX980TI
  • G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000
  • Corsair Hydro Series™ H110i GTX veya Corsair Hydro Series H110i GT
  • SAMSUNG 850 EVO 500GB SATA III veya SAMSUNG 850 EVO M.2 500GB
  • CORSAIR RMx RM850X 850W
  • Thermaltake Core V51 veya V31
Bilgisayarı render, oyun, teknik çizim vb için kullanacağım. Pascal mimarisi olayından emin değilim. Sistemi newegg sitesinden alacağım.
Ram'ler 1.35v bir arkadaşım 1.2v olmak zorunda dedi bu sistem için. Doğru mudur?
HDD'yi sonradan alacağım. Seagate barracuda 2TB veya WD black 2TB düşünüyorum.
1440p 144 hz veya 1080p 144 hz düşünüyorum ekranı. Ekran ve kasayı buradan alacağım.

Sıvı soğutucunun ses seviyesinin yüksek olduğunu söylüyorlar. GT daha az ses yapar diyenler oldu.
Noctua NT-H1 termal macun kullanacağım ayrıca. Karasız kaldıklarımı yukarıda yazdım. Her türlü tavsiyeye açığım. Aralarında uyumsuz veya uygun olmayan daha iyisi olan bir parça olursa hemen siparişimi değiştirebilirim. Şimdiden müteşekkirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Yüksek seviye O.C atıcısı değilsen o anakart çok fazla. Gigabyte Z170X Gaming 3 işini görecektir.
  • Ekran kartı olarak ASIC değeri genelde daha yüksek olan GALAX HOF GTX 980 TI modelini öneririm. Fiyatı da son derece uygun diğer markalara kıyasla.
  • PSU biraz abartılı olmuş gibi. 700 watt fazla fazla iş görür.

O ekran kartı hakkında hiçbir bilgim yok fakat 1000 dolara satılıyor. Maksimum 700 dolar verebilirim ekran kartına. OC performansı yüksek anakart istiyorum. Psu için de satın alacağım sitede 850 watt diğerlerinden daha ucuz. 650 watt 160 dolar ama 850 watt 120 dolar.

PSU'da Watt değerinden önce verimlilik esastır. Seçtiğin yüksek Watt'lı modelin fiyatının ucuz olmasının nedeni, muhtemelen diğerinin daha yüksek verimli model olmasındandır. Yüksek verimli PSU tercih etmelisin. Sıvı soğutucu H110M GT Cool It radyatör kullanırken, GTX Asetek kullanıyor. Ayrıca GTX radyatörü 10mm daha büyük. İkisi arasında yapılan testlerde GT modeli, GTX'den azda olsa daha iyi. Ekran kartı şart değilse Asus alma derim. İlla bu ikisinden birini tercih edeceksem ısınma sorunu olmayan, daha kaliteli bileşenler içeren 980Ti Gold tercih ederim. M.2 slotun varsa ki alacağın anakartta muhtemelen vardır, daha performanslı M.2 SSD tercih ederim. V31 tam midtower ebatta, V51 FullTower'a yakın midtowerdır. Burada tercih senin zevkine kalmış. Her ikiside alacağın parçalarda sorun çıkarmaz.

Son düzenleme:
Thermaltake Core V31 sahibiyim. 12V üzerinden 600 watt veriyor. Core V31 V51'in küçük kardeşi oluyor. Ebatlar ve yanında gelen güç kaynakları dışında çok büyük değişiklikler içermiyor iki kasa. Ben V31 benim için yeterli diye düşünüp aldım karar senin. Eğer bütçen varsa V51 al derim.

Thermaltake kasayı kullananlar çok memnun. O yüzden seçtim. 980 TI'da en sessiz en soğuk değerler asus'ta alınıyor. Ama hangisi karar veremedim. Ana kartta da aynı durum oldu. @CJack60 @JaroxJamaica Hocam 650 watt sadece 10 dolar ucuz aynı modelde. Bu modelin de 80 gold plus sertifikası var. Fazla mal göz çıkarmaz diye düşündüm. SLI durumu da var. Eğer sakıncalı ise 650 alırım ama. Ayrıca ramler uygun mudur?

Asus strix modeli için en soğuk diyorsan dalga geçiyor olmalısın derim. Aksine en sıcak çalışan karttır. Gold olan özel seri olduğundan olabilir bişey diyemem. PSU 850W ile 650W arasında madem 10 dolar fark var tabiki 850W almak doğru olur. Anakart olarak Rog Hero bence daha şık ve sağlam hissi uyandırıyor, özellikleri birbirine yakın olduğundan seçim sana kalmış. Bellek sorun olmaz maksadın oyunsa bunun yerine daha hesaplı 2133MHZ bellekte alabilirsin.

Sadece oyun değil. Yetersiz donanımdan dolayı yapamadığım bir çok şeyi yapabileceğim. Siz hangi 980 Ti önerirsiniz? Performans, ses, ısı değerleri en iyi olan marka açısından?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı