Çözüldü Intel i7 6700K ve GTX 980 Ti Sistem Toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin bütçeniz için en performanslı 980ti AMP Extreme olucaktır. Ama bu kartların arasında çok büyük farklar yok G1 veya Classfield modellerine işinizi görür.

Waterforce'u 700 dolara bulursam alacağım. Ona benzer başka öneriniz var mı?

Yeni mimarinin duyurulması ile seçimlerim değişti. Bu hafta sipariş ediyorum. Geciktirmemin sebebi yeni mimari. Yurt dışından gelecek. Ekran kartı dahil 5000 tl olacak. Anakart ve ram konusunda kararsız kaldım.

• Intel Core i7-6700K 8M Skylake Quad-Core 4.0 GHz LGA 1151
  • MSI Gaming Z170A GAMING M7 veya ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO
  • G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000
CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000 (PC4 24000) Memory Kit
  • Corsair Hydro Series H110i GT
  • SAMSUNG 850 EVO 500GB SATA III
  • CORSAIR RMx RM850X 850W
  • Thermaltake Core V31

Önerilerinize ihtiyacım var.

Edit: Yarına sipariş ediyorum. Temmuzda elime geçecek. Herhangi bir parça kötü ise daha iyisi varsa fikirlerinizi bekliyorum.

Fazla fiyat farkı yoksa, sıvı soğutmada H110i GT yerine GTX tercih edebilirsiniz. Kasa boyut uyumunu kontrol etmedim bilginiz olsun. M7 anakartla Corsair 2x8 3000 MHz CL 15 kırmızı olanı kullanıyorum, hiçbir sıkıntısını görmedim.

70 lira kadar fark var sanırım. Ben markada MSI'dan yanayım. Gigabyte da yılların markası, kaliteli ürünleri var. Bütçenize göre hangisi kafanıza yatıyorsa onu seçin. Ürünler arızalı çıksa bile markaları sizi pişman etmez kolay kolay.

Gigabyte olan daha pahalı bir bundle. Ramden dolayı. Yine de daha çok indirim yapmışlar. Anakart alacaksan Gigabyte al dediler.

MSI Gaming Z170A GAMING M7
ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO
GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170X-Gaming 7

Bu üç anakart arasında seçim yapmak cidden zor.

Bir de H110i GT, GTX versiyonundan daha performanslı diye duymuştum.

İki soğutucu arasında birkaç desibel farkı var. Soğutma performansı olarak kayda değer bir fark yok denebilir. Genel olarak H110i kullanıcıları ek olarak Corsair'in Quiet Edition fanlarını alıp bu soğutuculara monte ederler. Üç anakart da iyi. Gözünüze hangisi hoş geliyorsa onu alın bu dakikadan sonra.

Donanım konusunda gerekli öneri fazlasıyla yapılmış diye düşünüyorum. O nedenle bir de ben el atmak istemiyorum ki zaten donanım önerisinde bulunmuyorum. (Kendi kullandığım ve tabi memnun kaldığım donanımlar hariç tabi)

Fan konusuna gelelim. O seçtiğiniz fan gayet kaliteli ve sessiz türünden, alabilirsiniz. Fakat o seçtiğiniz (linkini verdiğiniz) fan 140'lık, o almak istediğiniz (Corsair H110i) radyatör 120 mm'lik fanla beslenir. Siz aynı modelin 120'lik olanını almalısınız.

Yani şunu: Corsair Air Series AF120 120mm Quiet Edition High Airflow Case Fan Single Pack(CO-9050001-WW) - Newegg.com

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı