Intel i7 7700K işlemci ısınma sorunu

• Konuyu başlatan z3k1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.181

z3k1

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim ama bir türlü üstesinden gelemediğim ısınma sorunu için sizden yardım talep ediyorum.

Güç bela topladığım yeni sistemim ne hikmetse aşırı derecede ısınıyor ve hatta ekran kartını sokup elime aldığım da iki saniye tutamadım o derece ısınıyor. Yanık kokusu gibi bir koku alıyorum odaya girdiğim zaman. Sorun nerede acaba? İşlemci de mi yoksa farklı bir sorun mu var? Kasanın kendi fanlarını doğru şekilde koyduğumu düşünüyorum. Termal macunu da güzelce sürmüştüm. Tek endişem bioss ayarlarını yanlış mı yaptım.

Sistemim şu şekilde;

İşlemci : Intel i7 7700K.
Anakart : ASUS ROG STRIX Z270-F
Ekran kartı : Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4 GB GDDR5
M2 : Samsung Evo 970 250 GB
Güç kaynağı : Corsair TX 850-W
RAM : Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz CL16 8 GB.
Sıvı soğutucu: Cooler Master Lite 240.
Kasa : Everest Rampage Redsky Modeli

Son düzenleme:
Kasanın havalandırması nasıl? Hangi yapıda kasa kullanıyorsunuz? Fotoğraf atmak mümkünse yardımcı olmak adına faydası olabilir. Yük altındaki sıcaklık değerlerini gösteren ekran görüntüsü gerekli. Sıcaklık değerlerini gösteren HW Monitör uygulaması bunun için ideal

oyun oynuyorum ve bir saat sonra ısınma yükseliyor

Söylediğiniz programı kurdum ama sanırım kendi kendine test yapıyor?..

telefonum net olmadığı için bu şekilde çekebildim

üsteki 2 fan içerideki havayı dışarı atacak şekilde ayarladım yinede ısınıyor

Dosya Ekleri

• unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    552,5 KB · Görüntüleme: 75
  • unnamed (2).jpg
    unnamed (2).jpg
    531,7 KB · Görüntüleme: 73
  • unnamed (3).jpg
    unnamed (3).jpg
    560,8 KB · Görüntüleme: 71
  • unnamed (4).jpg
    unnamed (4).jpg
    572,9 KB · Görüntüleme: 76
  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    891,5 KB · Görüntüleme: 78
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 69
Kasana hava girişi yok gibi tabi eğer yan kapakta fan yoksa. Ancak olsa da yetersiz. Yinede söylediklerim kesin değil. Net ısı değerlerini oyundayken paylaşman gerekir. Ancak tüm fanların kasanın dışına üflüyor gibi sıvı soğutma dahil. Sebep bu gibi sanki.

yaklaşık bir saatten fazladır oyun oynuyorum değerler hep 71-72-73 arasında gelip gidiyor.

Fan speed yaptığım zaman ise değerler 68-67-65'e kadar düşüyor...normal mi oluyor bu 70+küsürleri görmesi?
Ve elimi kasaya koyduğum zaman sıcak olduğunu görüyorum

Dosya Ekleri

• Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 64
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    78,1 KB · Görüntüleme: 53
yaklaşık bir saatten fazladır oyun oynuyorum değerler hep 71-72-73 arasında gelip gidiyor.

Fan speed yaptığım zaman ise değerler 68-67-65'e kadar düşüyor...normal mi oluyor bu 70+küsürleri görmesi?
Ve elimi kasaya koyduğum zaman sıcak olduğunu görüyorum
Bence gayet iyi. Radyatörün fanlarını kasa içine üfletmen büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı