Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim ama bir türlü üstesinden gelemediğim ısınma sorunu için sizden yardım talep ediyorum.
Güç bela topladığım yeni sistemim ne hikmetse aşırı derecede ısınıyor ve hatta ekran kartını sokup elime aldığım da iki saniye tutamadım o derece ısınıyor. Yanık kokusu gibi bir koku alıyorum odaya girdiğim zaman. Sorun nerede acaba? İşlemci de mi yoksa farklı bir sorun mu var? Kasanın kendi fanlarını doğru şekilde koyduğumu düşünüyorum. Termal macunu da güzelce sürmüştüm. Tek endişem bioss ayarlarını yanlış mı yaptım.
Sistemim şu şekilde;
İşlemci : Intel i7 7700K.
Anakart : ASUS ROG STRIX Z270-F
Ekran kartı : Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4 GB GDDR5
M2 : Samsung Evo 970 250 GB
Güç kaynağı : Corsair TX 850-W
RAM : Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz CL16 8 GB.
Sıvı soğutucu: Cooler Master Lite 240.
Kasa : Everest Rampage Redsky Modeli
MSI AfterBurner yazılımı ile oyun içi FPS, ekran kartı sıcaklıÄı, iÅlemci ve bellek kullanımı deÄerlerini gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilirsiniz. PC
Isi degerleri nedir? 70 75 derece falansa gayet normal degerler mesela. 10 derece falan mi beklentiniz? Isi degerlerini MSI Afterburner ile ölçüp atin.
Kasanın havalandırması nasıl? Hangi yapıda kasa kullanıyorsunuz? Fotoğraf atmak mümkünse yardımcı olmak adına faydası olabilir. Yük altındaki sıcaklık değerlerini gösteren ekran görüntüsü gerekli. Sıcaklık değerlerini gösteren HW Monitör uygulaması bunun için ideal
Kasana hava girişi yok gibi tabi eğer yan kapakta fan yoksa. Ancak olsa da yetersiz. Yinede söylediklerim kesin değil. Net ısı değerlerini oyundayken paylaşman gerekir. Ancak tüm fanların kasanın dışına üflüyor gibi sıvı soğutma dahil. Sebep bu gibi sanki.
yaklaşık bir saatten fazladır oyun oynuyorum değerler hep 71-72-73 arasında gelip gidiyor.
Fan speed yaptığım zaman ise değerler 68-67-65'e kadar düşüyor...normal mi oluyor bu 70+küsürleri görmesi?
Ve elimi kasaya koyduğum zaman sıcak olduğunu görüyorum
Radyatör önden dışarı üflüyor gördüğüm kadarıyla, o zaman üstteki ve arkada bulunan fanları içeri üfleyecek şekilde değiştirin. Ekran kartı sıcaklığı güzel.
yaklaşık bir saatten fazladır oyun oynuyorum değerler hep 71-72-73 arasında gelip gidiyor.
Fan speed yaptığım zaman ise değerler 68-67-65'e kadar düşüyor...normal mi oluyor bu 70+küsürleri görmesi?
Ve elimi kasaya koyduğum zaman sıcak olduğunu görüyorum