Intel i7-9750H işlemci 92 derece oluyor

O zaman güç tasarruf modunda da kullanabilirsiniz hocam yüksek gpu isteyen oyunlarda. Ama rekabetçi oyunlarda yüksek performans açın.
Aslında 95 dereceye kadar işlemci güç düşürmemesi lazım.
Teşekkürler. Zaten Valorant bir rekabetçi oyunu ama böyle olması çok garip ya.
Fan dönüş RPM hızını en düşüğe sabitleyip deneyin sıcaklıklar düşecek mi
Şuan oyuna giremediğim için deneyemiyorum. Deneyeceğim.
Sıcaklık normal, isterseniz TS ile undervoltage çekebilirsiniz. Veya güç modunu "Dengeli" moda alabilirsin.
Dengeli modda evet daha düşük sıcaklık ama bu sefer de verim alamıyorum düşük FPS oluyor.

Dengeli modda evet daha düşük sıcaklık ama bu sefer de verim alamıyorum düşük FPS oluyor.
Yani FPS i yüksek tutup sıcaklık azaltamaz mıyım 92-95 oluyor o da etkilemez mi FPS dropları?
Etki etmedi fanı 0 yapmam.
Şu yüzde kullanımlarına ve sıcaklığa bakar mısınız ya? Anlayamıyorum..

Dosya Ekleri

• 1623437742099.png
    1623437742099.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Yani FPS i yüksek tutup sıcaklık azaltamaz mıyım 92-95 oluyor o da etkilemez mi FPS dropları?
Etki etmedi fanı 0 yapmam.
Şu yüzde kullanımlarına ve sıcaklığa bakar mısınız ya? Anlayamıyorum..
1623439462104.png

O zaman şöyle birşey deneyebiliriz birazcık FPS'den feragat edebilirim derseniz işlemciyi yüzde 99'a düşürüp deneyin az da olsa daha soğuk çalışacaktır.

Ben nadiren Ethereum kazma programını çalıştırıyorum PC boşken kullanmıyorken, işte o zaman yüzde 5 yapıyorum işlemciyi ve 55-58 derece gibi daha soğuk bir sıcaklıkta çalışıyor, ekran kartı da 63. İşlemciyi ayarlardan yüzde 5 seçtiğim için görev yöneticisinde 0.79 Ghz olarak çalıştığı gözüküyor.
Çok çok az kazandırıyor orası ayrı, sadece sıcaklık test etmek için kullanıyorum arada.

Eki Görüntüle 1065035
O zaman şöyle bir şey deneyebiliriz birazcık FPS'den feragat edebilirim derseniz işlemciyi yüzde 99'a düşürüp deneyin az da olsa daha soğuk çalışacaktır.

Ben nadiren Ethereum kazma programını çalıştırıyorum PC boşken kullanmıyorken, işte o zaman yüzde 5 yapıyorum işlemciyi ve 55-58 derece gibi daha soğuk bir sıcaklıkta çalışıyor, ekran kartı da 63. işlemciyi ayarlardan yüzde 5 seçtiğim için görev yöneticisinde 0.79 GHz olarak çalıştığı gözüküyor.
Çok çok az kazandırıyor orası ayrı, sadece sıcaklık test etmek için kullanıyorum arada.

Hocam ana sıkıntı da bu. Pili performansa çekince oyunda son attığım SS'teki gibi işlemci 92-3 derece iken GPU 65-70'lerde oluyor. Dediğiniz işlemi %98 işlemciye çekince GPU da CPU da normal ısılarda çalışıyor ama Valorant ve LoL gibi oyunlarda düşük FPS almamı sağlıyor yani o da olmuyor. Yani performans güç modunda bakar mısınız CPU ve GPU'nun sıcaklıklarının ne kadar uzak olduğuna.
Adsız.png

Not: Konu hala güncel. Çözemedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı