Intel i7 9750H laptop ısınıyor

Öncelikle birkaç bilgilendirme yapayım:
Eğer doğru değerler ile Undervolt edemezsek;
BSOD ekranı
Sistem Donması olabiliir. Paniğe gerek yok. Parçalar düşük voltajda zarar görmez. Yapacağınız şey Power tuşundan basılı tutup kapatmak. Sonrasında tekrar deneme yapmak zaten ben çok kritik noktalar ile ayarlama yaptıracağm. Hem zamanınızı almayız fazla. Hem de isabetli olur. Ancak sistem donması yaşayabiliriz. Dediğim gibi kapatırsınız.

FIVR sekmesinin fotoğrafını ilk olarak rica edeceğim. Fotoğrafı mesajınıza ek olarak paylaşırsınız. Daha güzel ayarlamalar için yardımcı olabilirim bu yüzden iyi olabilir.

CPU Cache ilk ayarlanacak kısımdır. CPU Cache voltaj değişimine karşı hassastır. İlk o ayarlanmalıdır. Bu bana göre oldukça önemlidir.

FIVR sekmesinde:
Eki Görüntüle 1085679
Şuradan CPU Cache'i seçin. Ardından Hemen bu kısımın altındaki bölümde "Unlock Adjustable Voltage" tikini işaretleyin.

Sonrasında:
Eki Görüntüle 1085682
*Bu görüntüdeki benim kendi ayarım. Bu fotoğraftaki gibi ayarlamayın.

CPU Cache kısmında resimde de görmüş olduğunuz gibi Range'i 250mV'ye alın.
Ardından Offset Voltage kısmını -125 olarak ayarlayın. *** -125 olarak ayarladığınıza emin olun. Pozitif değer sakın yapmayın.***
Bu -125 eşiği aslında önbelleklerin hassasiyetini bize direkt belirtiyor. Olmaz ise daha güvenli bir Undervolt ayarı deneyeceğiz. Olur ise buradan yavaş yavaş arttıracağız Offset Voltajını. -125 olarak ayarlayın ve sağ alttan Apply'e basın. Muhtemelen bir sorun olmayacak ve sistem normal akışında devam edecektir. Apply'a bastıktan sonra FIVR sekmesinin bana ekran görüntüsünü atın. Sonrasında devam edeceğiz.
1624805176801.png

Bu cihaz Undervolt edilmiş zaten. Yani geçmişte uğraşılmış. -49.8 lik bir Undervolt gözüküyor. XTU ile yapmaya çalıştıysanız boşverin. ThrottleStop rahatlıkla sollar onu. Kaldırın hatta başka bir Undervolt yazılımı varsa. Sonra çakışabilir.

Tamamdır düzgünce ayarlamışsınız. Apply tuşuna basın hocam.

Bu cihaz Undervolt edilmiş zaten. Yani geçmişte uğraşılmış. -49.8 lik bir Undervolt gözüküyor. XTU ile yapmaya çalıştıysanız boşverin. ThrottleStop rahatlıkla sollar onu. Kaldırın hatta başka bir Undervolt yazılı varsa. Sonra çakışabilir.

Tamamdır düzgünce ayarlamışsınız. Apply tuşuna basın hocam.
Önceden Xtu ile undervoltage yaptım ama sonradan format atıldı, kaldırmıştır diye düşündüm, çakışma ya da BSOD'a sebep olur mu?

Önceden Xtu ile undervoltage yaptım ama sonradan format atıldı, kaldırmıştır diye düşündüm, çakışma ya da BSOD'a sebep olur mu?
En iyisi ayarları XTU ile sıfırlamanız ancak bu bir sorun değil aslında tam olarak. Bu dert edilecek bir şey değil yada bizim yapacağımız şeye engel değil. Devam edebiliriz. Apply'a basın.

Apply'a bastıktan sonra mavi ekran yada sistem donması olmazsa şayet gayet iyi. Bu arada sanırım sistem donması olmayacak. Geçen voltaj hala yüksek geldi bana.

En iyisi ayarları XTU ile sıfırlamanız ancak bu bir sorun değil aslında tam olarak. Bu dert edilecek bir şey değil yada bizim yapacağımız şeye engel değil. Devam edebiliriz. Apply'a basın.

Apply'a bastıktan sonra mavi ekran yada sistem donması olmazsa şayet gayet iyi. Bu arada sanırım sistem donması olmayacak. Geçen voltaj hala yüksek geldi bana.
Apply ve Ok yaptım, herhangi bir donma ya da mavi ekran yaşamadım, devam ediyor muyuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı