Intel i9 9980XE vs. AMD Threadripper 2990WX

Onur Saka

Hectopat
Katılım
18 Haziran 2017
Mesajlar
60
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle abartı bir sistem toplamak istiyorum. İş odaklı bir sistem olmasa da oyun odaklı olacağı kesin lakin işlemci konusunda çok kararsız kaldım.
i9 9980XE gibi bir işlemci ile AMD Threadripper 2990WX nasıl olur da aynı fiyatta olmaz? Intel neden bu kadar uçuk fiyatlar veriyor? Herhangi bir artısı var mı? Kararsız kaldığım bir diğer nokta ise Arma 3 denilen oyuna bağımlılığım var ve bu oyun Intel işlemcilerde daha üstün performans veriyor, bizzat kendi deneyimlerimle bunu yaşadım. Sizce hangi işlemciyi sistemime koymalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Bekleyebileceğimi sanmıyorum.Ayrıca sorularım hala cevapsız.Merak ettiğim konu neden amd işlemciler ryzen dahil Arma 3 oyununda performans olarak zayıf ve sizce iki işlemciden hangisini seçmeliyim.
 
AMD işlemcilerin genel olarak tek çekirdek performansı düşük , İntel'in ki daha yüksek bu yüzden daha iyi performans sağlıyor olabilir. İntel aradaki farkı haketmiyor ve çoklu çekirdek performansı çok düşük.
 
İntel i9 9980xe modelini almayı düşünüyorum.18 fiziksel çekirdek var overclock işlemi ile 4.4 ghz oluyor.2080 ti kullanmaya bence gayet yeticektir neden 2080 almamı önerdiniz anlayamadım.
 
Oynayacağım oyun tek işlemci çekirdeğine yükleniyor i9 9980xe seçeceğim işlemci olacaktır büyük ihtimalle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
 
R3 3900X alabilirsiniz. İ9 9920XE ile kapışıyor hatta geride bırakıyor. Bu ay olmasa bile önümüzdeki ay satışa çıkar.
 
Oynayacağım oyun tek işlemci çekirdeğine yükleniyor i9 9980xe seçeceğim işlemci olacaktır büyük ihtimalle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Tek bir oyun için işlemciyi değiştirmek doğru olmaz, amaçlarınız arasında bir kısım dahi olsa Ryzen almak işinizi görür.

Ayrıca Ryzen aldınız diye taş çatlasa %5-10 FPS kaybeder fakat iş gücü bakımından uzaya çıkarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı