Intel, Iris Xe GPU İçeren 11. Nesil Intel Core İşlemcileri Pazara Sunuyor

Intel'in yeni işlemcilerde çok çekirdeğe önem vermesinin nedeni oyunların gelişmesi.

AMD oyunlarda Intel'e göre düşük kaldı çünkü her seferinde çok çekirdek performansına önem veriyordu.

Asıl sorun şu ki oyunlarda çekirdek destek sınırı olması. Intel doğru zamanda geçti çok çekirdek performansına, AMD gibi gereksiz yere hamleler yapmadı.

@Denizeri24 Benim yaptığım gözlemler AMD ile rekabetinden dolayı Intel'in daha çok çok çekirdeğe önem verdiği. Oyunlar zaten her daim gelişiyor idi. Intel yaptığı bir konferansta oyunlar "tek çekirdeği" daha çok kullanıyor demişti. O cümleyi kullanıp oyunlar geliştiği için çok çekirdeğe önem vermesi mantıklı gelmedi bana. Ortada rekabet var AMD intel'i tek çekirdekte yakalıyor Intel'de AMD'yi çok çekirdekte yakalıyor. Sadece oyun piyasası olarak da bakmak yanlış bence. Profesyonel kullanımda işler değişebilir. AMD'nin neredeyse piyasadan silindiği dönemde zen mimarili işlemcilerle AMD'nin yaptığı haraket çok çekirdek kullanan profesyonel işlerde -özellikle "threadripper"- gereksiz değil idi. Intel de tek çekirdek kullanan işlerde vazgeçilmez fakat ortada rekabet var.

Para sıkıntısı olmadığı zaman Intel garanti önde oluyor işlemci konusunda.

Örneğin şuan da en hızlı süper bilgisayar bile Intel Xeon işlemci kullanıyor.

Intel bana kendini daha da sevdirmeye başladı. Böyle eski logo göndermeleri falan sempatik geldi bana. Bakalım F/P konusu nasıl olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…