Denizeri24
Megapat
Daha fazla
@Denizeri24 benzetme yapmıştım... AMD markasını sevdiğimden kaynaklı fakat AMD hem ekran kartı(NVIDIA'nın kazandığı) hem işlemci sektörlerinde yarış halinde. Bana göre piyasa AMD sayesinde tekelleşmekten kurtuluyor. AMD olmasa idi NVIDIA ve Intel bu denli yenilik getirmezlerdi. İşlemci olarak kendilerine çok katmıyorlardı. Kendim i5-2500 işlemci kullanıyorum o kadar seri geldi geçti ve gerçekten halen performans göstermekte. AMD 3000 serisi işlemciler ile intel'i çok çekirdekte geçti tek çekirdekte yakaladı. Intel 10. nesilde bu nedenden çok çekirdek performansına önem gösterdi. AMD markasının Nvidia RTX 3000 serisine ve Intelin 11. nesil işlemcisine yenilmesi muhtemel ki işlemci konusunda güzel bir şeyler bekliyorum AMD'den. Yıllardır çözülemeyen bir ekran kartı driver sorunu var zaten fakat AMD çöker ise piyasa yeniden tekelleşir. Bildiğim kadarı ile intel'in arkasında büyük markalar var zaten. Umarım bir gün 3. ve 4. marka çıkıverir PvP atarlar.
Intel'in yeni işlemcilerde çok çekirdeğe önem vermesinin nedeni oyunların gelişmesi.
AMD oyunlarda Intel'e göre düşük kaldı çünkü her seferinde çok çekirdek performansına önem veriyordu.
Asıl sorun şu ki oyunlarda çekirdek destek sınırı olması. Intel doğru zamanda geçti çok çekirdek performansına, AMD gibi gereksiz yere hamleler yapmadı.